Savjeti i ideje za drugačiji (prvi) spoj

Par na kuglanju, Foto: Losevsky Photo and Video/Shutterstock

Prvi spoj često zna biti pomalo stresan i neugodan za obje strane, a njegova formalnost to još više može naglasiti. Sjediti na večeri ili piću dva sata s osobom koju ste tek upoznali i rešetati jedno drugo pitanjima, ne spada u vašu omiljenu vrstu zabave. U slučaju da ne volite formalnosti za vas smo pripremili odlične ideje za malo drukčiji i opušteniji prvi spoj.

Najbolji savjeti za prvi spoj

Mali koncert u lokalnom kafiću

Odlična ideja za prvi spoj su koncerti novih glazbenih imena u kvartovskom kafiću. Riječ je o bendovima čija je izvedba često vrhunska, ali još nisu otkriveni i prepoznati u javnosti. Budući da vjerojatno niste čuli za njih, nakon koncerta ćete moći podijeliti svoja razmišljanja. U ovom slučaju tema može voditi do razmjenjivanja mišljenja o glazbenom ukusu koji je za mnoge jako važan u vezi. Ugodna i opuštena atmosfera u malenom kvartovskom kafiću, dobra glazba i čaša vina ili piva, dobar su uvod u nezaboravan provod.

Izložba

Izložbe su dobra prigoda za druženje jer vas drže u pokretu i nemoguće je doživjeti neugodne trenutke tišine. Za vrijem razgledavanja sastava, u isto vrijeme možete razmjenjivati svoja mišljenja o umjetnosti i dati preporuke za neke ranije pogledane izložbe. Nakon ugodnog druženja na izložbi, nastavite upoznavanje na sladoledu ili na piću.

Buvljak

Zašto bi se prvi spoj morao dogoditi isključivo navečer? Učinite nešto drukčije i dogovorite ga, na primjer, u nedjelju ujutro. Otiđite na buvljak i dan provedite u ugodnoj šetnji. Razgledajte stare vintage komade, a nakon toga se uputite na ručak. Tijekom šetnje na buvljaku, saznat ćete više o drugoj osobi nego nervozno se meškoljeći sjedeći na piću.

Utakmica

Ako ste oboje strastveni navijači i pratite sportska događanja, otiđite zajedno na utakmicu. Zavisno od onog što volite, birajte između uvijek aktualnog nogometa, rukometa, košarke, a u obzir možete uzeti i nešto manje atraktivne sportove. Kupite kokice i sok i spremni ste za strastveno navijanje!

Priroda

Spoj u obliku šetnje uvijek je dobra ideja. Zadimljeni kafić ili uštogljeni restoran zamijenite predivnim šetnicama i šumom. Odlična ideja je botanički vrt ili neki od lijepo uređenih parkova. Ako volite planinariti, organizirajte odlazak do nekog od planinarskih domova ili vidikovaca u blizini.

Podignite upoznavanje na novu razinu i organizirajte odlazak na neko događanje ili u prirodu. U opuštajućem obilasku i ugodnom druženju, imat ćete više tema za razgovor, a bit ćete i sigurni da neće moći nastupiti neugodna tišina. Sve to dovodi do odlične zabave i uspješnog prvog spoja.

Autor: M.L., Foto: Losevsky Photo and Video/Shutterstock