Savjeti curama i ženama za savršen trbuh

teretana

Za savršeni trbuh potrebno je puno vježbanja i brige o prehrani. Osim što ćete morati raditi puno trbušnjaka, prehrana ima ovdje glavnu ulogu. Trebali biste izbjegavati prženu i pohanu hranu, unos slatkih namirnica i nikako ne biste smjeli jesti nakon 18 sati. Slijede najbolji savjeti curama i žena za savršen trbuh.

Ako smatrate da ste dovoljno odlučni, imate velike šanse doći do željenog cilja. Potrebno je napraviti plan i krenuti sa zdravom i uravnoteženom prehranom te dovoljnim brojem aktivnosti.

Žene sporije sagorijevaju masnoće od muškaraca, no kada uspješno započnu s tim procesom, one će nestati. Najbolji način za postizanje željenog cilja su kardio vježbe, zatim plivanje, trčanje i naravno brzo hodanje. Tu se zapravo misli na sve one vježbe s kojima ćete uspjeti ubrzati cirkulaciju.

Savjeti curama i ženama za savršen trbuh

Preporučuje se vježbanje tri puta na tjedan u trajanju od sat vremena. Isto je tako važno da vježbate i mišiće na leđima, jer ćete se jedino na taj način riješiti naslaga na području trbuha.

Pod “dobrim mastima” podrazumijevaju se sve one masti koje pogoduju dobroj kvaliteti kose, noktiju i naravno kože. Ako unosite dovoljnu količinu masnoća u svoj organizam, vaše će masnice stanice jako dobro funkcionirati. Smatra se kako je 70 g dovoljno.

Isto tako se potrudite smanjiti unos šećera te naravno svih onih namirnica koje obiluju šećerom. Umjesto toga odlučite se za namirnice kao što su bademi, zeleno povrće, riba i naravno orašasti plodovi.

Zbog ženskog hormona estrogena, masnoće se pohranjuju oko zdjelice, pa stražnjica i bokovi postaju širi. Stresne situacije je teško izbjeći, ali možete saznati kako kontrolirati stres. Pokušajte se smiriti što je više moguće. Odvojite vrijeme za sebe, opustite se barem pola sata dnevno uz lavandu, čaj…

Peeling je čudotvoran kada ste umorni, a želite izgledati svježe. Odaberite grubu rukavicu za tuširanje i dobro istrljajte cijelo tijelo. Osim što ćete odstraniti mrtve stanice s kože, poboljšate ćete cirkulaciju i pomoći tijelu da se riješi toksina.

Jedna danska studija pokazala je kako jer narančasto voće osim što je bogato vitaminima, obiluje i ugljikohidratima što znači da ćete i dugotrajnije biti siti. Voće te boje ima visok udio antioksidansa poput vitamina C i beta-karotena, pa si priuštite sokove od breskve, marelice, mrkve… Jedite mnogo ananasa, uživajte u salatama od rajčice i pijte mnogo vode.

Malo je namirnica koje sadrže selen, no može se pronaći u žitaricama, peradi, crvenom mesu… Dokazano je kako osobe koje imaju nisku razinu selena u svom organizmu imaju veći opseg struka. Jedite raznovrsno i lagano…

Alkohol je doista kaloričan, no to se ne odnosi na čašu vina dnevno. Kao i u svemu, u alkoholu doista treba biti umjeren. Čaša vina dnevno dokazano štiti žene od nakupljanja masnoće, a kada se govori o jednoj čaši, misli se na maksimalno 1,5 dcl vina.

Pogledajte video i na kraju saznajte s kojim vježbama možete nakon kraćeg vremena imati savršen trbuh.

Foto: Maksim Shmeljov/Shutterstock