Saveznici protiv bora

krema za lice

Vrijeme je da se prestanete opterećivati s vremenom i svim onim što ono nosi. Proces starenja se ne može zasutaviti, ali se može ublažiti uz korisne savjete. Važno je poznavati koje su to tajne i koji su vaši saveznici kada je u pitanju borba protiv bora.

Borba protiv bora započinje pravom i pravovremenom njegom kože. Bilo bi dobro kada bi svaka žena s njegom lica počela na vrijeme. Što to znači? Briga ne počinje u trenutku kada već primjećujete prve tragove godina na svojoj koži nego puno ranije.

Sve mlade djevojke i žene u svojim bi dvadesetima morale početi s brigom o svom tijelu. To je vrijeme kada morate posegnuti za određenim hidratantnim kremama koje će stvoriti podlogu za daljnju borbu kada su bore u pitanju.

Njega tijela podrazumijeva dnevne i večernje tretmane. Bilo bi dobro kada bi tijekom dana koristili preparate koji u sebi imaju neophodne vitamine C i E, antioksidanse te sve ključne sastojke koji dolaze iz zelenog čaja. Spomenute preparate bi bilo dobro nanositi svaki dan kako bi lice očistili od sve prljavštine.

Večernja njega je važna jer uključuje sastojak kao što je retinol. On je neophodan jer pomaže spriječiti ne samo nastanak crvenila nego i osipa. Što je retinol? Radi se o čistom obliku važnog i neophodnog vitamina A.

Bez obzira grijalo vani sunce ili padala kiša, važno je da na sebe nanosite kreme koje u sebi imaju odgovarajući faktor zaštite s kojim ćete zaštititi ne samo lice nego i područje na vratu. UV zrake su jedan od najvećih neprijatelja kada je u pitanju starenje kože.

Želite li svoje lice što duže učiniti mladim i svježim, važno je da počnete konzumirati namirnice koje u sebi imaju dovoljnu količinu omega 3 masnih kiselina. Nećete pogriješiti posegnete li za proteinima. Njih ćete pronaći u hrani kao što su riba, puretina i piletina.

Važno je da usvojite zdrave životne navike i odviknete se od svega onoga što vam je dosada narušavalo kvalitetu života. Ne zaboravite si ponekad priuštiti masažu lica uz pomoć koje ćete potaknuti ne samo prokrvljenost nego i cirkulaciju.

Autor: S.Š., Foto: lev dolgachov/Shutterstock