Sakrijte prve sijede vlasi

duga kosa

Ah te godine, jednostavno ih ne možemo zaustaviti što god poduzeli. Protiv vremena nema lijeka, ali zato postoje rješenja uz koje će sve ono što dolazi u srednjim godinama još malo pričekati. Ako ste primijetili da već imate sijede vlasi, vrijeme je da ih sakrijete i još malo odgodite vrijeme.

Ne morate posezati za agresivnim metodama, postoje brza rješenja uz koja će vaša kosa izgledati svježe i prekrasno, bez ijednog traga koji bi mogao upućivati na prvu pojavu sijedih vlasi. Rješenje dolazi u obliku preljeva.

Što mislite o preljevu koji u sebi ne sadrži amonijak? Prednost preljeva je u tome što sjajno pokriva bilo kakav trag toj srebrnoj nijansi koju pokušavate izbjeći, a može ostati do 6 tjedana. Preljev je lagan za nanošenje i možete ga staviti sami bez ičije pomoći.

Kao savršen način za sakrivanje sijedih vlasi možete se poslužiti i sprejem za posvjetljivanje kose. Stavljate ga direktno na pramen kose, a kao rezultat dobivate klasični ombre efekt. Boja ostaje postojana do prvog pranja.

Volite li šiške? Ako još niste vrijeme je da ih zavolite. Osim što na najbolji mogući način uklanjaju sijede, guste šiške pomažu pomladiti lice i smekšati crte lica. Odlučite se za jednu od dužina i promijenite svoj izgled na bolje.

Za sve one koji se još uvijek ne mogu odlučiti za šiške, postoji još jedno rješenje. To su duge šiške na stranu u kombinaciji sa stepenastom frizurom. Jennifer Aniston je proslavila spomenutu frizuru, a sve ostalo je povijest.

Ne morate imati cijelu kosu ošišanu stepenasto, nego samo prednje pramenove. Na vama je da odaberete, ali za koju se god frizuru odlučili sijede se neće vidjeti. U posljednje vrijeme puno se priča o maskarama za kosu. One su za jednokratnu upotrebu i stavljaju se direktno na sijedu vlas.

Puno možete napraviti ako promijenite životne navike. Dovoljno je obogatiti prehranu namirnicom poput badema, jer može pomoći usporiti proces gubitka pigmenta. Pronađite pravo rješenje za sebe.

Autor: S.Š., Foto: cok/Shutterstock