Rumenilo za obraze

kist za rumenilo

Kada smo same kod kuće to je naše vrijeme da budemo lijene i raščupane koliko želimo. Bez šminke, s repićem na vrhu glave i u trenirci sa šalicom čaja. Zvuči kao sjajno subotnje jutro. No ipak moramo izaći u svijet i svakog radnog dana provesti svoju jutarnju rutinu uljepšavanja. Rumenilo je zasigurno nezaobilazan pomočnik.

Bila vaša koža problematična ili ne, kada stavimo podlogu i puder čak i ako smo potpuno našminkane i pažljivo smo posvetile pažnju svakoj trepavici, usnama, liniji obrva, bez rumenila ništa ne funkcionira. Ono je Watson našem Sherlocku, Robin našem Batmanu.

Ni jedan dobar make up ne može podnijeti nedostatak ovog magičnog malog pomagala kojim u tren izgledamo svježije i zdravo. Proučite što se sve nudi na tržištu i odaberite onaj tip koji vam najviše odgovorara. Rumenila su dostupna u prahu, kamenu ili kremi. Ono u kamenu najčešća je varijanta koju nalazimo i vještim pokretima kista stvara zanimljive efekte.

No ako je vaša koža iznimno suha i sklona perutanju, možda rumenilo u kamenu nije najbolji odabir. Nanošenjem ovoga tipa rumenila mogli biste još više istaknuti isušene dijelove i ljuskice. Pokušajte sa rumenilom u kremi koje će istodobno i dati zdravi sjaj licu i nahraniti vašu žednu kožu.

Naravno djevojke i žene sa masnom kožom mogu također iskušati rumenila u kremi, ali njihova koža već luči dovoljno sebuma i sama po sebi ima tendenciju spram neželjenog sjaja. Stoga radije odaberite ono u kamenu koje će se ponašati i kao mikrospužvice i ujedno se zadržati dulje na takvom tipu kože.

Razlika nije samo u koži kojoj je namijenjeno. Ove dvije vrste rumenila različito se i nanose. Želite li nanjeti rumenilo u kamenu nanosite ga nakon podloge i pudera u kamenu, no ono u kremi nanosi se nakon podloge, ali prije pudera u kamenu.

Iako sa svakim rumenilom dobijete priloženu četkicu, uložite u jednu dobru veliku četku. Neka bude čvrsta i gusta ali od mekih vlakana. Nanesite rumenilo prvo na najmesnatiji dio obraza negdje u ravnini sredine oka i zatim ga pažljivo razvucite prema ušima i korijenu kose. Možete mrvicu nanijeti i na nos i bradu i luk ipod obrva.

Obratite pažnju na boju kose i ton kože pri odabiru rumenila. Ako je vaša kosa plava sa hladnim tonom kože odaberite ružičaste nijanse. Plavuše sa toplim tenom odlično izgledaju u rozim nijansama sa žućkastosmeđim primjesama.

Ako je vaša kosa tamna a ton kože hladan odaberite i hladno ružičasto rumenilo. Za topli ton kože odaberite ružičastosmeđu nijansu. Crvenokose vole rumenilo boju breskve. Terakota i smeđe nijanse  odlično će pristajati crnokosima. Isprobajte razne nijanse ako niste sigurne. Možete čak i izmješati svoju vlastitu i prilagoditi je onome što taj dan nosite. Naglasite svoju ljepotu i uživajte !

Autor: L.K., Foto: gosphotodesign/Shutterstock