Rumenilo prema obliku lica

četka za rumenilo

Koristite li rumenilo dok se šminkate? Koji su vam najdraži proizvodi od dekorativne kozmetike i što vam je najvažnije? Nije poznato zašto neke žene izbjegavaju nanošenje rumenila kada se jedino s njim može postići svježina, a pogotovo ako ste veći dio vremena blijedi.

Koliko su maskara, sjenilo i olovka važni za isticanje očiju, tako je i rumenilo neophodno za isticanje jagodica. Za one koji koriste rumenilo i jednostavno ne mogu bez njega, slijede zanimljive činjenice koje će vam olakšati šminkanje.

Osim boje rumenila prilikom kupovine u obzir treba uzeti i pakiranje, radi li se o rumenilu u prahu, kamenu ili tekućem. Svaki od njiha zahtijeva rukovanje posebom četkicom ili kistom s kojim će čarolija napokon biti moguća. Tekuće rumenilo odgovara suhoj i normalnoj koži dok je u kremi namijenjeno za sve vrste kože, a rumenilo u prahu je najbolje za žene koje imaju masnu kožu.

Boja se odabire na temelju vaše puti, a ako imate svijetlu kožu, na raspolaganju su vam razne nijanse kao što su roza, boja breskve, narančasta i ružičasta. Za žene s tamnijom puti preporučaju se boje poput ružičaste i roze.

Sada kada znate s kojom bojom sigurno nećete pogriješiti, vrijeme je da saznate kako nanijeti rumenilo prema obliku lica. Ako imate srcoliko lice nanesite rumenilo samo na jagodicama.

Nasmiješite se prije nego krenete nanositi rumenilo i ako imate ovalno lice. Prođite četkicom od početka jagodica pa sve do kraja i malo na vrh nosa.

Okruglo lice zahtijeva blaže prijelaze i zato je potrebno nanijeti rumenilo ispod jagodica, a bit će vam lakše ako uvučete obraze.

Duguljasto lice treba proširiti i zato je važno da nanesete rumenilo na jagodice i nastavite dalje prema ušima te malo po bradi.

Četvrtasti oblik lica bit će još ljepši ako pazite kako stavljate rumenilo. Nanesite ga malo više uz rub lica i manje na sredini. Važno je da ublažite oštre rubove na svom licu i date im određenu mekoću.

Neka vam rumenilo bude sastavni dio make upa kao što je to dosad bilo sa sjenilima, maskarom i ružem ili sjajilom za usne. Svaki od navedenih proizvoda ima svoju ulogu.

Autor: S.Š., Foto: NAS CRETIVES/Shutterstock