Ručnik za plažu

ručnik za plažu
Ručnik za plažu, Foto: Sofiaworld/Shutterstock

Napokon je stigao i taj dan. Budilica je zazvonila u neko neobično doba poput 5 ujutro. Zašto zvoni ovako rano? Pa naravno, stigao je dan polaska na more i ovoga jutra vam nije mrsko ranije ustati. Čim mozak shvati zašto je alarm navijen licem vam se razvlači osmjeh i skačete iz kreveta odmorni i vedri. Provjeravate svoje popise i jeste li sve utrpali u kofere na koje je moralo sjesti dvoje ljudi ako biste iz zatvorile.

Sunce se tek diže i unosite posljednje stvari u prenatrpani gepek. Zaključujete da će frižider sa stvarima za osvježenje tokom puta ipak ponovo ove godine morati stajati pod nogama.

No što je ono što nam zauzima največi dio putne torbe ili u vašem, slučaju možda ih i pakirate u zasebnu torbu. Radi se velikim ručnicima za plažu. Svakako da ćete spakirati i nekoliko ručnika za tuširanje ili onih malih za lice, pokoji srednji da imate u što omotati kosu ako ne želite da se suši na zraku i one koji zauzimaju najviše mjesta, velike ručnike za plažu.

Možda imate svoj omiljeni koji je sa vama prošao već čitavu obalu i tu će tradiciju nastaviti i ove godine ili ste ove godine ipak odlučili krenuti u potragu za novim mekim pratiteljem. Ako imate svoj stari ručnik to je odlično, volimo stvari koje imaju neku povijest. Možda ste baš neke od najljepših dana u životu proveli samo ležeći potrbuške u sjeni borova i gledajući brodove kako prolaze.

No ako ste u potrazi za novim ručnikom, evo nekoliko savjeta. Odaberite obavezno ručnik koji je u potpunosti načinjen od prirodnih materijala. Većinu vremena će provesti mokar pa bi mogao razviti neugodne mirise ako u njemu ima primjesa sintetike i sl. umjetnih materijala. Uzmite u obzir da će tokom dana po njemu kapati voda znoj i krema za sunčanje (možda i sok neke breskve ili jabuke i pokoja kap otopljenog sladoleda).

Ako ste odabrale šareni kupaći kostim odaberite ručnik čija boja će mu laskati ili neutralnu boju koja će se moći slagati sa svakom drugom. nema nekih pravila za ručnike za plažu. Možete uzeti jednobojne, sa uzorcima, likovima iz crtića ili nekim logotipom. Jedino ne preporučamo kupnju bijelog ručnika jer će se vrlo brzo vidjeti sasušena sol i prljavština koja će se na njega zalijepiti sa podloge.

Predlažemo da koristitie barem dva ručnika za plažu jer je poželjno svake večeri ako ga već nećete prati barem ga isprati u slatkoj vodi kako ne biste sljedeći dan na plaži ležali na krutom ručniku skorenom od kristalizirane soli. Izvalite se na svoj najdraži ručnik i uživajte u ljetu.

 Autor: L.K. Foto: Sofiaworld/Shutterstock