Roštilj, užitak na otvorenome

roštilj
Roštilj, Foto: oliveromg/Shutterstock

Vrući dani, sunce je visoko na nebu, a vi provodite vrijeme sa svojim najmilijima u debelom hladu. Okruženi prijateljima, obitelji, glazbom, reketima za badminton, pokojim pićem, smijehom i ugodnim razgovorima. Ima li ljepšeg načina za provesti vikend od ovoga?

Negdje iz blizine čujete cvrljenje mesa koje se prži na toplini ugljena, žene režu salatu i smiju se svojim muževima, dečkima, ili braći koji uz pivo raspravljaju o tome tko je najbolji roštilj majstor. Okupili ste se prije nekoliko sati i još malo i ručak je gotov. Rakošni mirisi ćevapa, poprženog kruha i krmenadla već su vam dobro otvorili apetit.

Roštilj je odličan način na koji možete okupiti sve one koje volite, provesti s njima kvalitetno vrijeme u prirodi i pritom se dobro najesti. Dolazimo iz kulture u kojoj je svaki veliki događaj i slavlje popraćeno golemim količinama hrane.

Skor uvijek pretjerujemo u pripremi tako da su šanse da ćete taj dan i večerati roštilj, naravno nakon što sami sebi nakon 28 pojedenih ćevapa obećate da više nikada nećete jesti.

Zašto je roštilj toliko popularan? Zamislite samo količinu posuđa i nered u kuhinji ako biste recimo radili ovaj ručak unutar kuće. To bi bio beskrajan posao. Stoga je opcija objedovanja na otvorenom mnogo prikladnija.

Sve što vam je potrebno je veliki stol, papirnati tanjuri, beštek, mnogo mesa, narezani kruh i pokoja paprika i rajčica. Što se tiče pića pivo i mnogo mineralne biti će sasvim dovoljni za ove vruće dane, eventualno još pokoji dobro ohlađeni sok.

Imate li u svom društvu i vegetarijance oni se ne moraju osjećati isključeno, gotovo svo povrće možete ukusno pripremiti na žaru. Naš savjet je jedino pripazite da odaberete prikladno mjesto i po završetku dobro ugasite žar.

Roštilj očistite čim ste gotovi jer ako se zagorena masnoća ohladi i skori mogli biste se kasnije namučiti. Odaberite rođaka ili prijatelja sa prostranim dvorištem kao domaćina i odlična zabava je zagarantirana. Sve što možemo reći je uživajte i dobar tek!

Autor: L.K. Foto: oliveromg/Shutterstock