Romantična boho frizura s trakom za kosu i pletenicama

zena-s-dugom-kosom

Boho frizure idealne su za proljeće i ljeto. One su ležerne, vrlo jednostavne za napraviti, ali i zabavne, ženstvene i pomalo vrckaste frizure. Baš kakvi su i topli dani. Odlično je što se kod većine boho frizura kosa podiže s glave, odnosno s vrata i čela, pa je idealna za prilike u kojima se zbog kose ne želite znojiti po cijelom licu. Zbog toga je ovaj stil dominantni na proljetnim i ljetnim glazbenim festivalima, ali i na drugim sličnim događanjima. Žene ovakve romantične, ali zabavne frizure nose u proljetnim šetnjama, na ljetnim zabavama, na brzinu ih slože nakon kupanja ili u večernjim izlascima na otvorenom. Ako frizuri dodate i neki zanimljiv ukras za kosu, poput trake ili marame, još čete jače naglasiti njen retro stil.

Takvu frizuru vam donosimo i u ovom videu. Ovo je jednostavna, ali zanimljiva boho frizura s trakom za kosu i pletenicama. Pletenice su često neizostavni dio boho frizure jer svaku kombinaciju čine nesvakidašnjom i upečatljivom, te joj daju dašak hipi stila. Ono što vam treba za ovu frizuru je traka za kosu, nekoliko silikonskih gumica za kosu i češalj. Ako nemate traku, možete koristiti i maramu, samo pazite da bude od materijala koji nije klizak.

Za početak počešljajte kosu. Na glavu zatim stavite traku za kosu i lijepo je namjestite.Ako imate šiške možete ih ili sakriti pod traku ili ih pustiti da vam padaju na čelo. Skupite kosu sa strane, najbolje s one strane razdjeljka gdje imate manje kose ili sa strane suprotne onoj gdje vam traka ili marama imaju mašnicu (ako je imaju).

Kosu podijelite na tri dijela. Uzmite prednji pramen, podijelite ga na tri dijela i ispletite običnu pletenicu. Učvrstite je s malom silikonskom gumicom za kosu. Isto napravite i s druga dva pramena. Svaki ispletite tako da od kose dobijete tri pletenice ispletene sa strane. Sve tri pletenice malo raširite prstima, ne samo kako bi bile veće, nego i da bi izgledale opuštenije, a time i manje strogo.

Od tri pletenice ispletite jednu veliku koja će vam padati sa strane. Učvrstite i nju gumicom za kosu. Ako vam se ne sviđa da vam silikonske gumice kojima ste učvrstili manje pletenice vide u kosi, možete ih prerezati škaricama. Sve pletenice sada ionako drži gumica na kraju velike pletenice.

Frizuru po želji možete posprejati lakom za kosu. Sa strane čela i pored ušiju možete izvući pokoji pramen, kako bi frizura izgledala još ležernije. Sada ste spremni za svoje dnevne aktivnosti!

Autor: V.B., Foto: Alena Ozerova/Shutterstock