Remen za ljeto

tanki remen

Sunce je visoko u zenitu, prži sve pred sobom. Tek ste ustale i polužmirećki gledate na termometar koliko je stupnjeva. Nevjerojatno da može biti 30°C ovako rano, ali tako je. Kako se ne možemo boriti protiv vrućine, moramo joj se prilagoditi i odjenuti nešto što je u skladu s paklenom situacijom.

No kako odabrati nešto u čemu ćemo se moći osjećati udobno i svježe čitav dan? Od svježine možete odustati jer pri samoj pomisli da se vraćate kući popodne sa šminkom na mjestu i bez prolivene kapi znoja počinje svirati uvodna špica Misije nemoguće.

Ipak udobnost nije tako nedostižna. U čemu se inače osjećamo najudobnije. Vjerojatno vam je pala na pamet pidžama ili trenirka u kojoj volite ostati kod kuće i pogledati dobar film.

Zašto se ne biste tako odjenule i za odlazak u grad. Naravno, ne u trenirku, ipak ste vi dama. Odaberite lake materijale i odjeću koja nije usko priljubljena uz tijelo. Sintetika i ostale tkanine od umjetnih materijala ne dolaze u obzir jer koža mora disati.

Zato postoji mogućnost lijepih lepršavih hlača i košulja ili možda i nekog pamučnog kombinezona na kojemu će biti otisnut jedan od izuzetno modernih printova.

Iako je ova odjeća lepršava i nešto šira nema smisla da skrivate tijelo oko kojega ste se toliko trudile i ostavljale dušu na strunjači u dvorani. Vi ste žena i ponosite se time. Istaknite svoje obline.

Remen je odličan način na koji možete dobiti figuru pješčanog sata čak i ako priroda nije bila toliko milostiva prema vama. Ljetni remen razlikuje se od zimskog po bojama i debljini. Odaberite onaj tanak jer bi vas debeli komad kože oko struka mogao dodatno grijati, dok će tanki poslužiti samo da naglasite siluetu.

Ove godine vidjeli smo da su nam se na velika vrata iznova vratile boje sladoleda pa je sjajan plan oko struka staviti remenčić u puder rozoj ili menta zelenoj nijansi. Ove pastelne boje kombinirajte s bijelim košuljama.

Volite li malo klasičniji stil i želite remen koji ćete moći iskorisiti i u neke hladnije mjesece naš prijedlog je tanki smeđi kožni remen. Oduševljeni smo i onima boje konjaka koji će odlično pristajati crvenokosim ženama.

Čak i ako nemate vitak struk malo materijala koje će se nakupiti oko stegnutog remena stvorit će iluziju dodatnih nekoliko centimetara na bokovima i automatski vizualno stanjiti struk i dati muškim očima valovitu putanju koju one vole slijediti. Uživajte u ljetu, zima će stići i prije no što mislite.

 Autor: L.K., Foto: PHB.cz (Richard Semik)/Shutterstock