Razgovor u braku

svadje u braku

Vidjeli ste nekoga, svidio vam se, izašli ste van, kemija je proradila i od jednom ste se našli pred oltarom dok izgovarate sudbonosno -Uzimam! Nakon toga osjećate kao da vam je cijeli svijet na dlanu, sve ide po planu i onako kako treba, to takvo stanje nije samoodrživo. Morate ipak znati da postoje neke stvari koje ne biste trebali govoriti svojoj partnerici ili partneru u braku.

Neke izjave supružnici često govore jedan drugome, a nisu svjesni da imaju štetne posljedice za njihov brak. Neke stvari jednostavno treba izbjegavati kako ne bi došlo do nepotrebnih svađa.

Jedna od čestih izjava koje treba izbjegavati je “isti si kao otac/majka”. Kakav god vaši partneri imali odnos s roditeljima i koliko im god bili slični, nema potrebe za takve izjave, jer se one koriste u negativnom kontekstu, a ne kako biste pohvalili partnera ili partnericu.

Umjesto da partnera vrijeđate na takav način jer vam nešto ne odgovara u njegovom ponašanju, bolje je sjesti s njim i mirno popričati o stvarima koje bi vas natjerale da kažete takvo što.

Izjavu poput “moramo ozbiljno razgovarati, ali kad bude vrijeme za to” isto morate izbjegavati. Idealno vrijeme za teški razgovor ne postoji, a njegovo odgađanje može biti samo gore za partnera jer će razbijati glavu i postati nervozan jer neće znati o čemu se radi. Ovo je nepotreban teret vašoj vezi.

Partneru nemojte govoriti “daj zašuti!”. Nemojte se nalaziti u situacijama gdje ćete partneru ljutito govoriti da prestane pričati. Kada vam dođe do toga, radije se ugrizite za jezik. Ljubav i komunikacija su recept za dobar brak, a ovakve izjave ga ubijaju.

Autor: S. G., Foto: Wavebreakmedia ltd/Shutterstock