Putovanje s djetetom

Mnogi roditelji razmišljaju da li da vode dijete na more, posebice ako je beba stara samo par mjeseci. More i morski zrak je nešto najbolje što svojoj bebi možete priuštiti, pa nemojte uopće razmišljati ni trena da li da dijete vodite na more!

Kako bi se dijete savršeno razvijalo i učilo nove stvari plaža je najbolje mjesto. Koliko samo novca godišnje potrošite na razne didaktičke igračke ili druge razno razne edukativne sadržaje koji će pomoći djetetu u razvoju, ali plaža ima sve to pa čak i više. Na plaži dijete može otkriti i naučiti mnoge nove stvari, poput novih opipa, mirisa, teksture, itd.

Bebe najbolje spavaju kada su na plaži i morskom zraku. Zvuk valova i vjetra ih podsjeća na zvukove dok su još bile u maminom trbuhu, pa i ne ćudi što na moru bebe imaju najbolji san.

Plaža je najbolje mjesto za igru i učenje jednog djeteta. Na plaži dijete uči stvarati nove oblike, posebice ako je plaža od pijeska, k tome nije zatvoreno, nego je na svježem zraku, te ne gleda u jedno te isti crtić na televiziji što uopće nije dobro.

Boravak na otvorenom i u prirodi za dijete je od velikog značaja, jer pomaže djetetu da zavoli prirodu, te da se prema njoj odnosi sa poštovanjem. Što više će vaše dijete boraviti u prirodi od najranije dobi, to će više u kasnijim godinama voditi zdraviji život.

Sol koja je u zraku i u morskoj vodi, uvelike pomaže svoj djeci koja imaju problema s dišnim organima. More je prirodni lijek, a ukoliko vaše dijete ima problema sa disanjem, izliječite ga tako da ga odvedete na more.

Na moru i suncu djeca dobivaju vitamin D koji im je priejko potreban. Naravno dijete do 6 mj, ne bi smjeli izlagati suncu uopće, ali stariju djecu svakako. S time da pazite da izlaganje suncu bude samo u jutarnjim satima ili kasno popodne kada je sunce najmanje štetno, te ne dopustite da dijete boravi direktno na suncu više od 20 minuta.

Mašta ima glavnu ulogu u razvoju djeteta, a što može više stvoriti maštu od mora i morskih krajolika.

Autor: A.Z., Foto: Serafino Mozzo/Shutterstock