Putne torbe, život u koferu

putne torbe
Putne torbe, Foto: paffy/Shutterstock

Jeste li ona osoba koja voli pustiti korijenje na jednom mjestu? Volite li doći u lokalni kafić i s konobarom izmijeniti samo pogled i za minutu na vaš stol stiže kava i jutarnje novine? Ili možda poput likova u filmu Čokolada osjećate zov vjetra i pakirate putne torbe? Od samog pogleda na egzotičnu destinaciju već osjećate kako vam krv vrije i kako vam svrbljive pete još jednom šalju poruku?

Bez obzira koji ste od ova dva tipa već smo debelo uklizali u ljeto. Ovo je vrijeme kada će godišnji odmori i pauza od školskih ili fakultetskih obveza iz tla iščupati i najdublje korijenje i kada svatko od nas čuje zov avanture i cvrčaka u hladovini borova.

Svrha nije bitna

Putne torbe
Foto: Pixabay

Nije bitno odlazite li na odmor od nekoliko dana ili planirate nepredvidivi put nekom alternativnom rutom koji će potrajati mjesecima i pričat ćete unucima kako ste živjeli u koferu i radili za hranu i meku postelju. U oba slučaja ne možete baš potrpati stvari u plastičnu vrečicu i krenuti. To bi možda funkcioniralo ako ste glavni glumac u novom nastavku Mamurluka ili rock zvijezda u čiji životni stil se ovo uklapa.

Svima su nam potrebne putne torbe za ove male ljetne avanture. Apsolutno sve u našem životu govori nešto o nama pa tako i putna torba. Možda ste jedva skupili novac za ljetovanje i čini vam se apsurdnim davati mnogo novca za putne kovčege, ali kod njih doista postoji povezanost cijene i kvalitete. Dobar kovčeg bi trebao biti načinjen od izdržljivog materijala i imati nekoliko pregrada kako biste unutar njih mogli organizirati svoj život. Poželjno je odabrati onaj koji ima kotač i ručku jer se navlačenje kofera  na +35° C ne kvalificira baš kao ludi provod. Olakšajte si put na odredište.

Putne torbe i financije

Ako ste financijski ograničeni sugeriramo da odaberte putnu torbu srednje cjenovne kategorije koji će još uvijek biti dovoljno kvalitetna da sa vama posjeti razna nova mjesta u narednim godinama. Ako vam nije stalo do najmodernijih modela pričekajte sniženja. Moderne i kvalitetne kovčege poznatih brandova moći ćete pronaći po znatno nižim cjenama. Proizvođač će se riješavati viškova, a vi ćete dobiti suputnika na kojeg ćete se moći osloniti. Osmijeh na lice, brige na stranu i sretan put.

 Autor: L.K.Foto: paffy/Shutterstock