Punđa s pletenicom

mlada i djeveruše

Ovoga puta vam donosimo kako napraviti punđu koja je raskošno obogaćena pletenicom. Ovakva frizura djeluje vrlo kraljevski, romantično i stvorena je za žene sa stilom i one koje vole istaknuti svoju kosu i frizuru u punom smislu. Također, ovakva frizura će mnoge ostaviti bez daha kada je jednom naučite napraviti.

Za početak, bitno je da je kosa svježe oprana. Operite kosu njegujućim šamponom na bazi kamilice ili neke druge ljekovite biljke koje će vratiti kosi sjaj, punoću i finoću. Za ovakvu frizuru stoga treba imati pravilne njegujuće preparate kako bi frizura bila u punom sjaju.

Pogledajte u videu kako napraviti punđu s pletenicom.

Zatim na kosu nanesite regenerator ili masku koji će joj podariti mekoću i volumen te kako bi vaša kosa što dulje izgledala svježe i njegujuće.

Kada ste oprali kosu, isfenirajte je ili ispeglajte peglom za kosu kako bi vam što lakše bilo raditi frizuru. Ne zaboravite je prilikom takvoga toplinskoga tretiranja i zaštititi s odgovarajućim preparatima protiv velike topline.

Na kosu zatim nanesite ricinusovo ulje ili avokadovo ulje za kosu koje će vašu kosu još više nahraniti i bit će kompletno njegovana. Svoju kosu zatim pošpricajte lakom za kosu u što manjim količinama i to na tjemenu glave. Pričekajte da se malo osuši te kosu natapirajte kako biste pri tjemenu dobili lijepi i profinjeni volumen.

Ostavite šiške sa svake strane da kosa može lagano padati te krenite plesti veću pletenicu od vrha uha koja treba padati na drugu stranu prema kraju uha. Zatim uzmite gumicu za pravljenje punđe te je prislonite na kosu i pomoću nje oblikujte punđu. Pletenica bi se tada trebala lijepo stapati s punđom i davati joj raskošan izgled. Zatim ostatak kose pošpricajte lakom za kosu kako bi frizura bila postojanija i čvršća.

Provjerite kako složiti još jednu frizuru s punđom i pletenicom.

Ovakve frizure su vrlo poželjne za svadbe i neke ostale svečanosti kada stvarno želite biti poput prave dame sa stilom.

Autor: A.B., Foto: Dmitriy Raykin/Shutterstock