Punđa od dvije pletenice

nasmjesena-djevojka

Niske punđe idealna su frizure za različite namjene. Mogu se nositi kao ležerna frizura, poslovna ili kao svečana frizura. U kojem god obliku bila i za koju god priliku, uvijek ostavlja dašak profinjenosti. Podignuta kosa skupljena u punđu lijepo otvara lice. Odlična je za prilike kada ne želimo kosu po vratu i čelu. Iako se često nosi kao poslovna frizura, ona može biti i ležerna, pogotovo ako je nemarno podignuta s izvučenim pramenovima. Ali ono što doista želimo od ovakve frizure je da je jednostavna za napraviti. Praktičnost je uvijek najbolja odlika, jer time štedimo najprije vrijeme, a ne trebaju nam ni posebne vještine za ostaviti dobar dojam.

Sve što vam treba za napraviti ovu frizuru je češalj, nekoliko ukosnica i nekoliko malih silikonskih gumica. Za početak se počešljajte i kosu podijelite na dva jednaka dijela. Razdjeljak može biti na sredini ili sa strane, ali svejedno kosu sa stražnje strane podijelite na jednake dijelove.

Od razdijeljene kose napravite dvije kečkice. Radite ih iza uha, neka ne budu previše naprijed, i neka budu jednako udaljene od stražnjeg razdjeljka. Svaku kečkicu zavežite malom silikonskom gumicom. Od svake kečkice napravite jednu običnu pletenicu i na krajevima ih vežite drugom silikonskom gumicom. Pletenice možete malo raširiti kako bi izgledale veće i dobile ležerniji izgled. Samo pazite da ne izvučete kosu iz pletenice.

Prvu kečkicu podignite u nisku punđu. Učvrstite je ukosnicama, pa na isto mjesto zavrtite i drugu kečkicu. Također je učvrstite ukosnicama. Ukosnice možete pokušati staviti u punđu tako da se što manje vide. Frizura će tako izgledati otmjenije.

S prednjeg dijela kose i oko uha možete izvući pokoji pramen, da frizura ne izgleda previše stegnuto. Tako ćete joj dati dašak ležernog, pa čak i retro stila. Punđu možete još malo posprejati lakom za kosu kako bi bila čvršća i duže ostala postojana. Ako želite dobiti dojam boho chic stila, frizuru možete napraviti i s maramom, tako da dobijete romantičnu boho frizuru s trakom i pletenicama.

Ova frizura bit će idealna za mnoge prilike. Budući da je ležerna, možete je nositi kao dnevni look, dok idete u školu, na predavanje ili za slobodno vrijeme. Također, možete je nositi u formalnijim prilikama, na primjer za poslovne sastanke, jer je ujedno i profinjena.

Autor: V.B., Foto: Sheftsoff Women Girls/Shutterstock