Pucanje peta zbog manjka elastičnosti kože

njega kože na peti

Njega tijela je važna jer koža može nakon nekog vremena postati suha i oštećena, što je rezultat nedovoljne njege i lošeg načina življenja. Samo uz zdrave životne navike i odgovarajuće preparate vaša će koža biti baš kao bebina.

Što podrazumijevaju zdrave životne navike? One se odnose na zdrave namirnice koje u sebi imaju sve potrebne sastojke, odnosno vitamine, minerala i vlakna, a zahvaljujući kojima je koža tako mekana i podatna. Osim lijepe kože ove je namirnice važno konzumirati kako bi bili zdravi i što manje imali problema s određenim bolestima. Kako bi koža bila zdrava obogatite prehranu namirnicama koje u sebi sadrže omega 3 masne kiseline, cink i vitamin A.

Nije samo važna koža na licu i vratu. Vodite li računa i o svojim petama? Iako ih ne pokazujete tijekom cijele godine jer bi to bilo teško obzirom na niske temperature, potrebno je njegovati kožu i na tom dijelu tijela.

Sigurno vam nije bilo ugodno kada ste oblačili najlonke i pritom osjećali zatezanje na peti i imali osjećaj kao da će vam se najlonka svaki tren poderati? To je zbog toga što je došlo do pucanja peta zbog manjka elastičnosti kože.

Mnogo je onih koji imaju problema s pucanjem kože na peti. Razlog je suhoća koja dovodi do slabije elastičnosti kože i potom do njenog pucanja što kasnije može biti bolno i problematično.

Kako biste spriječili pucanje kože na petama, bilo bi dobro da im pružite pravi spa tretman, a to možete napraviti i kod kuće. Noge morate prvo namakati u toploj vodi oko 15 minuta i nakon toga s kamenom ili turpijom uklonili sve mrtve stanice kože. Noge zatim treba oprati i namazati odgovarajućom kremom.

Nećete pogriješiti ako noge prije spavanja namažete bademovim ili kokosovim uljem. Koža će upiti sve potrebne sastojke, a vi ćete se probuditi s lijepim i njegovanim nogama. Mažite stopala svaki dan hidratantnom kremom i pijte mnogo tekućine.

Autor: S.Š., Foto: Kacso Sandor/Shutterstock