Pruge su in

pruge

Modni trendovi mijenjaju se velikom brzinom, a zajedno s njima mijenjaju se naši stilovi i odjeća. Danas gotovo nijedan odjevni predmet nije bez uzorka ili kombinacije boja. Koji su uzorci ove sezone in i nikako ih ne biste smjeli zaboraviti? Između ostalih, tu su zasigurno različite vrste printa. Zašto je print toliko in?

Print je najprije izrazito zanimljiv. Privlači poglede, a ljudi vas primjećuju ukoliko imate zanimljive detalje na svojoj odjeći. Izgleda privlačno na svakom odjevnom predmetu, a može biti na majici, suknji, haljini, a čak i na modnim dodacima. Torba sa printom svake je sezone sve popularnija. No, koji uzorak odabrati, odnosno koji je trenutno najpopularniji? Ove sezone pruge su najviše in.

Prugasti uzorak rado nose i mlađi i stariji, bez obzira na godine. Pristaje sportskim, casual kombinacijama, jednako kao i onim svečanijim. Ovog proljeća nosili su se šareni uzorci, uglavnom cvjetni. Ljeto je razigrano vrijeme u kojem boje dolaze do izražaja. Stoga su cvjetni uzorci i dalje moderni, ali im se pridružila odjeća različitih uzoraka. Majice na pruge pristaju suknjama i hlačama, bez obzira na njihovu duljinu.

Ne postoji posebno pravilo kod kombiniranja prugica sa ostalim odjevnim predmetima. Ovog je ljeta važno da se ne pretjeruje, ali su boje poželjne. Što ih je više, tim bolje pristaju. Najbolja kombinacija prugica zasigurno su crne i bijele. Te dvije boje odlično se upotpunjuju i stvaraju vječnu klasiku među bojama te njihovim kombinacijama.

Međutim, pruge imaju sposobnost vizualnog sužavanja i proširivanja stoga biste trebali obratiti pažnju kod kupnje. Imate li naglašenije obline, za vas su okomite pruge koje će vizualno suziti vašu siluetu. Mršavicama će pristajati vodoravne prugice koje imaju sposobnost vizualnog proširivanja.

Osim kod odjeće, pruge su idealne kod uređenja interijera. Zanimljive su i potpuno osvježavaju prostoriju. Kombinacije toplih i hladnih boja stvaraju kontrast koji je moderan i potpuni in ovog ljeta. Ukoliko vam je dosadilo klasično uređenje doma, korištenje pruga kao uzoraka bit će odlična promjena.

Autor: D.Š.  Foto: Wallenrock/Shutterstock