Prsluk za muškarce

prsluk za muškarce
Prsluk za muškarce, Foto: CURAphotography/Shutterstock

Kada ste zadnji puta odjenuli prsluk. Posjedujete li uopće ikoji u ormaru? Ako ste jedan od onih muškaraca koji se uvukao u odijelo jedino za maturalnu večeru i ono još negdje visi u zaboravljenim dubinama vašeg ormara nije vjerojatno da ste su svoj modni izričaj uvrstili i pokoji prsluk.

Prsluci se obično smataju dijelom vrlo formalne odjeće i jednim članom ansambla u trodijelnom odijelu. Sam pojam prsluka vam možda izaziva jezu i asocira vas na uštogljene manire muškaraca iz neke epizode Downton Abbey (priznajte bacili ste oko). No to uopće ne mora biti tako. Iako su se prije pojavljivali samo kao dio odijela prsluk je proglasio svoju modnu samostalnost.

Mnogi mladi i modno osvještei muškarci uočili su prednosti ovog odjevnog komada. Ovo je vrlo jednostavan način da se casual kombinacija T-shirt majice i traperica podigne na višu razinu i to bez da izgleda pretenciozno. Odjenite obične isprane traperice, mogu imati i neku razderotinu, bijelu T-shirt majicu i smeđi ili bež prsluk. Pilotske sunčane naočale na nos i spremni ste za polazak.

Iako se prsluk demokratizirao svejedno ga još uvijek nalazimo u vrlo formalnim prilikama poput vjenčanja. Mladoženja i kumovi se svakako trebaju isticati među uzvanicima pa je svečani prsluk odličan način na koji se ovo može izvesti. Prsluk ponekad biraju i oni mladoženje koji će imati relativno neformalno vjenčanje na kojemu će se možda pojaviti i u odijelu i tenisicam sa šeširom na glavi.

Za koju god prigodu ga birali, bilo da je kava sa ljudima koje volite, vjenčanje najboljeg prijatelja ili pak vaše vlastito, prsluk ima sjajnu moć oblikovanja figure. Naglasit će široka ramena i uzak struk, a taman prsluik će prikriti trbuščić koji odaje kako ste zanemarili dvoranu. Želite li se poigrati proturječnostima uparite ovaj klasični odjevni predmet sa kožnom narukvicom ili nestašnom frizurom. Sve je dopušteno! Ostanite nam moderni, kreativni i samo svoji.

Autor: L.K. Foto: CURAphotography/Shutterstock