Prsluci za prijelazno razdoblje

pleteni prsluk

Hlače, košulja, jakna… Jesmo li još nešto zaboravili? Prsluci su još jedan komad odjeće na koji ne treba zaboraviti. Iako mnogi na njih gledaju kao na odjeću prilagođenu više klasičnom izgledu koji vole najviše nositi poslovnjaci, kako žene tako i muškarci, prsluci se mogu prilagoditi raznim modnim stilovima.

Moda je danas sve samo ne obična. Pravila je sve manje, a uski način gledanja skoro da i ne postoji. Zahvaljujući velikoj slobodi koju imaju dizajneri, u dućanima su se pojavili modeli prilagođeni raznim dobnim skupinama i za svaku priliku.

Prsluci se rade od različitih materijala, a među popularnijima su traper i pleteni prsluk. Traper je sinonim za mlade buntovnike i obožavatelje Denima dok je pletivo više sinonim za klasiku i način odijevanja prilagođen akademicima s Harvarda.

Materijal je taj koji diktira vaš odjevni stil. Pleteni prsluk dozvoljava nekoliko modnih kombinacija. Odlučite li ga odjenuti za posao, nećete pogriješiti ako uz njega odaberete strukiranu košulju i hlače na crtu.

Osim hlača i košulje dozvoljena je i haljina te tunika. Haljina i tunika mogu biti s kratkim ili dugim rukavima. Bilo bi dobro kada bi se odlučili za strukirani model kako bi prsluk došao do izražaja. Boje su razne, a ako odlučite kombinirati nekoliko boja morate pripaziti da nijanse idu jedna uz drugu.

Prsluk je stvoren i za casual izgled. Odaberite majicu dugih rukava koja ide uz tijelo i ukombinirajte ju s prslukom i hlačama od kepera, trapera ili pamuka. Cjelokupni izgled bit će još ljepši ako na sve još dodate i cipele na petu od 5 cm. Peta može biti šira jer ipak ne nosite salonke.

Dobro ste odlučili ako i umjesto cipela na petu odaberete tenisice. One će savršeno odgovarati na traperice i hlače od kepera. Ne zaboravite kako je prsluk stvoren za prijelazno vrijeme, kada još niste sigurni kakva će temperatura biti popodne dok se vraćate s posla, ili kave.

Autor: S.Š., Foto: Patrick Krabeepetcharat/Shutterstock