Proteini konoplje u prahu

proteini konoplje u prahu

Kako bi osoba ostala zdrava potrebna joj je određena količina proteina koji su bitni za oporavak i rast tijela te su odličan izvor goriva. Najčešće vegetarijanci i vegani kroz hranu koju unose u organizam ne mogu dobiti dovoljno proteina, ali nadoknaditi ih mogu proteinskim dodacima. Otkrijte zašto su potrebni proteini konoplje u prahu.

Proteini konoplje u prahu obiluju proteinima te imaju brojne zdravstvene prednosti. Dobivaju se iz konoplje, jedne od najstarijih biljaka. Konoplja u prahu ne sadrži gluten, a idealna je za sve koji su na bezglutenskoj dijeti.

Jedan od najbogatijih izvora lako probavljivih bjelančevina je ekološki prah konoplje, koji ima slični prehrambeni profil kao jaja, mlijeko i meso. Prah konoplje je bogat mineralima, alfa, beta i gama globulinom, vitaminima, vlaknima, a ima i dovoljnu količinu omega 3 masnih kiselina.

Redovito konzumiranje praha konoplje pomaže u postizanju svih zdravstvenih prednosti poput pomoći kod mršavljenja, smanjivanja razine kolesterola i krvnog tlaka, povećanja razine energije, poboljšanja imuniteta i pomoći kod oporavka i razvoja mišića.

Hrana bogata vlaknima važna je za zdravlje čovjeka. Proteini konoplje su bogati vlaknima koja su zdrava za probavni sustav i koja daju osjećaj sitosti kroz duže vrijeme, čime se smanjuje apetit. Adekvatnim unosom vlakana mogu se spriječiti kronične bolesti poput nekih vrsta raka, bolesti srca i dijabetesa.

Konoplja u prahu isto tako sadrži velike količine magnezija koji je učinkovit za sniženje krvnog tlaka, a sadrži i gama linolensku kiselinu koja će smanjiti sklonost grušanja trombocita u krvnim žilama. Gama linolenska kiselina pomaže u smanjenju lošeg kolesterola i povećanju razine dobrog kolesterola.

Konopljom u prahu se u organizam unosi savršen omjer esencijalnih masnih kiselina koje su savršene za ljudsko tijelo, a masne kiseline pomažu kontrolirati metaboličke reakcije i pomažu proizvesti puno više energije.

Konoplja u prahu sadrži visoke koncentracije alfa, beta i gama globulina što će potaknuti imunološki sustav i održati zdravlje i snagu ljudskog tijela.

Proteini konoplje imaju orašast i kremast okus i lako se miješaju u sokove, shake-ove i smoothie, a mogu se dodati i u razne vrste slastica i pudinga. Mogu se kupiti u svakoj bolje opremljenoj trgovini zdrave prehrane, ali i putem interneta.

Autor: A.Z., Foto: Romain LAUMONIER/free images