Proljev – mali recepti za ublažavanje

Čaj i dvopek, Foto: Simone Andress/Shutterstock

Pogrešan je način razmišljanja, a koji polazi od toga kako je proljev bolest. On je prije toga ipak simptom bolesti ili smetnji u tijelu. Obično se radi o infekciji probavnog trakta, poznata i kao najčešća infektivna bolest. U velikom broju slučajeva proljev nije opasan, a nestaje nakon nekoliko dana. Sve preko toga zahtijeva konzultacije sa liječnikom.

Iako se ne radi o bolesti, poznato je kako proljev nije ugodan i ne postoji osoba koja nije barem jednom strepila da joj se ne dogodi na mjestu gdje u blizini nema nikakvog wc-a.

Zaista zastrašujuća pomisao. Nažalost takve se situacije događaju i ono što se jedino može je ne razmišljati previše o tome, kako ne bi postala opsesija. Pazite što jedete i nastojte jesti polako i u miru.

Crni čaj postao je jedan od glavnih saveznika u borbi protiv proljeva. Dovoljno je skuahti barem 2 dcl čaja, s tim da se ne preporuča dodavanje šećera kako bi djelovanje bilo što je brže moguće. Popijte barem 2 šalice na dan.

Osim čaja, banana je isto borac protiv proljeva, ali ne svježa. Uzmite bananu i narežite ju na tanke kriške i pustite da potamni. Tek onda prionite na jelo i spriječite svoje probavne smetnje.

Riža skuhana na vodi bez soli i ulja još je jedan način kako možete ublažiti to neugodno stanje. Pojedite uz dvopek i porciju riže te pričekajte kako bi dobili pozitivnu reakciju.

Ako imate vrlo težak slučaj proljeva i ne znate što učiniti ili nemate pri ruci nikakav lijek, isprobajte ovo sredstvo. To odmah pomaže svakome tko ga isproba.

Pomiješajte 80 -90 ml votke sa 1/3 žlice soli i to popijte. Odmah ćete se osjećati bolje! To pomaže pri svakom problemu sa trbuhom, a posebno kod proljeva.

Foto: Simone Andress/Shutterstock