Profesionalna šminka za posebne prilike

vizažist
Vizažist, Foto: Halay Alex/Shutterstock

Jeste li ikada gledale prijenos uživo nekog gala događaja i pitale se kako je moguće da je ovim ženama šminka još uvijek postojana i nakon sati i sati izgleda kao da je tek nanesena. Kako je to moguće kada vi nakon povratka sa predavanja, posla, izgledate iscrpljeno.

Svakako da je moguća. Iza njih stoji vojska školovanih stručnjaka čiji posao je da izgrade personu za kameru i javnost. Vi ne znate kako je ta žena izgledala kada su pripreme za događaj tek započele, vidite samo ono što oni žele da vidite. Vizažist koji ju je primio u svoje vješte ruke posjeduje šminku koja se razlikuje od vaše stoga ne očajavajte.

Radi se o profesionalnim proizvodima koji su namijenjeni tome da prekriju apsolutno svaki nedostatak i omoguće mu da lice te žene pretvori u prazno slikarsko platno kojim zatim može manipulirati i stvoriti svoje remek djelo. Bilo bi sjajno da možemo tako besprijekorno izgledati svaki dan, ali ova šminka mnogo je teža od vaše uobičajene podloge i pudera i nikako se ne preporuča njeno svakodnevno korištenje.

Pogledajte video i saznajte kako da se sami našminkate za posebnu priliku.

Stoga držite se svoje svakodnevne rutine, a ukaže li se na pomolu neki poseban događaj slobodno navratite do dobrog vizažista i posavjetujte se s njim. Bit će potrebno objasniti mu što želite, koja je priroda događaja, koliko šminka mora potrajati i kako vaša koža podnosi određene proizvode. Nema smisla da vizažist nanosi shimmer na lice ako vi znate da će se u roku nekoliko sati odjednom spontano zasjajiti poput disko kugle.

Podijelite s njim ovakve informacije. Dopustite mu da vam predloži što bi želio učiniti. Ako je iskusan i dobar u svome poslu uspjet će savršeno istaknuti ono što je na vama najljepše i sakriti sve male nedostatke, i vi ćete moći bezbrižno uživati na svome događaju i zauvijek sačuvati fotografije dobrog provoda. Naš savjet je da pratite što će vizažist raditi jer je on bez sumnje dobro proučio vašu strukturu lica i mogli biste puno toga naučiti.

Svakako ne sviđa li vam se smjer u kojem je krenuo, recite to. U najgorem slučaju možete od njega i odustati, ipak je ovo vaše lice i vi ga najbolje poznajete. Bitno je da se zabavite gdje god da se spremale i malo zgrudane maskare ili čelo koje se sjaji nije nikakav problem.

Autor: L.K., Foto: Halay Alex/Shutterstock