Prirodno liječenje proširenih vena

prirodno liječenje proširenih vena

Za liječenje vena je potrebno dosta vremena kako bi se postigli određeni rezultati, a samo liječenje nije nimalo jednostavno. Želite li znati što podrazumijeva prirodno liječenje proširenih vena? Takva bolest nastaje postupno, a javlja se kao posljedica slabe cirkulacije i opterećenosti krvotoka.

Ako se proširene vene ne liječe mogu dovesti do teških komplikacija poput otvorenih rana ili tromboze. Srećom u prirodi se nalaze brojne biljke zahvaljujući kojima će problemi s cirkulacijom uskoro biti riješeni.

Tinktura od divljeg kestena je odličan lijek za vene, a vrlo je jednostavna za napraviti. U jesen je potrebno ubrati veće plodove kestena, oko deset i zatim ih samljeti i staviti u manju steriliziranu staklenku.

Zatim se kesten prelije s dva decilitara alkohola i ostavi na suncu oko mjesec i pol. Kada prođe mjesec i pol dobivenu smjesu je potrebno procijediti i držati u manjoj staklenoj bočici. Pokušajte nabaviti bočicu od tamnog stakla.

Dobivenu smjesu možete primjenjivati na vene svakodnevno na način da ju lagano umasirate na bolno područje.

Jedno zasigurno efikasno sredstvo u borbi protiv proširenih vena je nevenova mast koja se najviše koristi kod upaljenih vena s otvorenim ranama.

Najbolji rezultat liječenja proširenih vena dobit ćete ako pomiješate mast divljeg kestena s masti nevena. Oboljela mjesta se prvo tretiraju s masti, nakon čega se na njih nanosi tinktura divljeg kestena.

Na taj će se način postići intenzivnije liječenje koje će štititi kožu od iritacija i isušivanja. Za proširene vene je dobro i ulje nevena.

Najbolji oblog za liječenje upaljenih vena je onaj napravljen od listova svježeg kupusa. Za takav oblog je potrebna velika glavica svježeg kupusa, a listove je potrebno nanijeti na bolno mjesto i zatim ih pričvrstiti tankom čarapom.

Oblog je potrebno držati na oboljelom mjestu sve dok se kupus ne posuši, a zatim ga je potrebno zamijeniti svježim listom kupusa. Važno je da osoba na oboljelim mjestima oblog drži i preko noći.

Na samom početku liječenja bolnih proširenih vena kupusom će se smanjiti bolovi i peckanja, a mogu se smanjiti i otekline. Nakon nekog vremena proširene vene se znatno povlače, a koža postaje svijetla i nježna.

Problemi s venama pogađaju sve više ljudi, a razlog se može tražiti ne samo u genetskom faktoru nego i u načinu života. Postoje razne metode liječenja, pa se možete odlučiti za prirodno liječenje proširenih vena ili neku drugi vrstu terapije koju će doktor prepisati.

Autor: A.Z., Foto: Valery121283/Shutterstock