Prirodno jačanje imuniteta

prirodno jačanje imuniteta

Imunološki sustav sadrži stanice koje pomažu uništiti mikrobe i alergene. Potreban je svakom organizmu jer štiti od kancerogenih promjena u tijelu te od infekcija. Zbog toga, ali i mnogo drugih razloga dobro je znati što učiniti da bi bilo moguće prirodno jačanje imuniteta.

Medicinska istraživanja došla su do mnogih otkrića, a sve su više pozornosti odlučile posvetiti tradicionalnom načinu liječenja. Nikada nije bilo važnije znati koji su prirodni lijekovi za zdravlje, a zahvaljujući kojima će borba protiv bolesti biti uspješnija bez negativnih posljedica za organizam.

Tradicionalno liječenje više se puta pokazalo najboljim rješenjem kod brojnih pacijenata, kao i tradicionalne metode jačanja imuniteta zahvaljujući kojima liječenje u brojnim slučajevima neće biti potrebno budući da do bolesti neće ni doći, ili će ona nastupiti u blažem obliku.

Stručnjaci savjetuju izbjegavanje transmasne kiseline. Potrebno je znati u kojoj je hrani moguće naći loše masti kako bi bili sigurni koje ćete namirnice izbaciti iz prehrane ili ih barem smanjiti.

Umjesto transmasnih kiselina proizvedene ljudskom rukom, a koje se najviše koriste u restoranima brze hrane, bolje je odabrati dobre masti. Želite li ojačati imunitet dobro je odlučiti se za nezasićene masnoće biljnog porijekla jer masnoće životinjskog porijekla mogu povećati rizik od pojave karcinoma ili oslabiti učinkovitost bijelih krvnih zrnaca.

Smijeh isto tako može ojačati imunološki sustav kao i dobro raspoloženje. Smijeh pomaže povećati količinu antitijela u sekretu koji nastaje u dišnim putevima i nosu.

Zahvaljujući smijehu podići će se razina bijelih krvnih zrnaca koji su odgovorni za uništavanje virusa i bakterija u organizmu. To je dovoljan razlog da se neprekidno pronalaze novi razlozi za smijeh jer ćete tako učiniti puno za svoje zdravlje.

Hrana za imunitet

Plava riba poput lokarde, haringe i srdela sadržava bjelančevine koje su važne za izgradnju stanica neophodnih za borbu protiv štetnih tvari. Plava riba je isto tako bogata omega 3 masnim kiselinama koje pomažu regulirati rad imuniteta.

Tijelo kada je jednom napadnuto, javlja se akutna upala, ali omega 3 masne kiseline pomažu smanjiti proizvodnju upalnih tvari.

Na popis namirnica s kojima će imunitet biti bolji nalaze se i citrusi. Vitamin c nalazi se u velikim količinama u limunu, narančama, grejpu i limeti. Vitamin treba unositi svaki dan u organizam jer ga tijelo u suprotnom ne može pohraniti.

Prirodno jačanje imuniteta moguće je i uz pomoć vježbanja, pa bi tako trebalo vježbati tri puta tjedno kako bi izbjegli česte upale grla kao i razne prehlade. Koliko je vježbanje važno isto tako treba imati na umu da je tijelu potreban i odmor.

Autor: S.Š., Foto: Andresr/Shutterstock