Prirodni recepti za sjajnu kosu

prirodni recepti za sjajnu kosu

Prirodni recepti za sjajnu kosu najbolje su rješenje ako želite imati lijepe i zdrave vlasi, a da ne morate trošiti puno novaca na razne preparate nego se poslužiti namirnicama koje već imate ili koje su lako dostupne. Uz velik broj prirodnih sastojaka vaša će kosa biti prekrasna.

Ponekad nije potrebno trošiti puno novaca kako bi bili zadovoljni svojim izgledom, bez obzira radilo se o njezi kože ili kose jer si možete pomoći sastojcima koje već duže vrijeme koristite u kulinarstvu za pripremu brojnih jela.

Na prvom mjestu nalazi se ljekovito maslinovo ulje bez kojeg je teško zamisliti bolju kvalitetu života. Zahvaljujući sastojcima koje sadrži pomaže ojačati kosu i potaknuti bolju cirkulaciju vlasišta.

Ako imate gustu kosu za vas bi bilo najbolje da koristite neko od ljekovitih ulja kao što su kokosovo i maslinovo. Sve što je potrebno učiniti je nanijeti malo kokosovog ulja na kosu, dobro umasirati te pokriti ručnikom i ostaviti da djeluje 10 do 15 minuta. Nakon toga ulje možete isprati uz pomoć vode i željenog šampona.

Danas pored brojnih novih trendova koji nameću razne frizure, a koje je nemoguće složiti bez pomoći laka ili gela te učestalo bojanje kose, sve je to rezultiralo suhom i oštećenom kosom kojoj treba pružiti odgovarajući tretman. Kako bi se kosa što prije oporavila i da ste zadovoljni njenim izgledom, potrebno je s vremena na vrijeme pružiti joj tretman od domaće maske.

U posebnoj posudi pomiješajte jedan bjelanjak i dva žutanjka te malo meda. Smjesu potom nanesite na kosu i ostavite da djeluje 15 minuta te nakon toga isperite toplom vodom.

Želite li se pobrinuti za zdravlje svoje kose i pružiti joj potrebne vitamine, iscijedite malo limuna, naranče i dodajte bananu koju ste prije toga usitnili s mlijekom. Smjesu nanesite na mokru kosu, ostavite da djeluje 15 do 20 minuta i nakon toga isperite toplom vodom.

Ne zaboravite da na zdravlje kose utječe i ono što unesete u organizam, pa se odlučite za zdrave namirnice bogate mineralima i vitaminima koji će kosi pružiti sve potrebno, a nakon čega više nećete morati razmišljati o tankim, suhim i oštećenim vrhovima. Pored zdrave prehrane treba pronaći najbolji način opuštanja kako bi se ublažio stres, još jedan faktor koji može negativno djelovati na kosu.

Autor: S.Š., Foto: Subbotina Anna/Shutterstock