Prirodni recepti protiv celulita

tretman protiv celulita

Celulit je jad koji pogađa žene i to čak 98 posto žena! Kažu da je to bolest potkožnog masnog tkiva. Izgleda poput narančine kore jer ima kvržice na pomalo opuštenoj koži. Struktura vezivnog tkiva kod žena je drugačija nego kod muškaraca pa ovaj problem pogađa uglavnom žene.

Uzrok celulita može biti hormonalna promjena, poremećaji u izmjeni tvari, oslabljeni limfni sustav, nezdrava prehrana, nedovoljno fizičke aktivnosti. Neke žene se sa celulitom počnu susretati već u pubertetu, dok neke vide prve znakove celulita u trudnoći, a one koje su veće sreće dobiju celulit tek u klimakteriju.

Kvržice i jastučići se počnu pojavljivati na najmasnijim mjestima kao što su stražnjica i bedra, trbuh i nadlaktice. Ako ste pretili vjerojatno imate celulit, no celulit nije isključen ni kod mršavih žena.

Da vam odmah razbijemo zabludu, niti prirodni niti kemijski preparati ne mogu razbiti i ukloniti celulit potpuno. No kožu ipak možemo učvrstiti ako djelujemo iznutra, primjerice prirodnim biljnim čajevima koji potiču prokrvljenost i djeluju diuretski. Osim toga bitno je svakodnevno kretanje i skidanje viška kilograma.

Listovi crnog ribiza i listovi jasena djeluju diuretski i iz tog razloga se rado koriste u borbi protiv celulita.

Za ovaj čaj vam je potrebna jedna litra vode, 10 grama listova crnog ribiza i 10 grama listova jasena. Zakuhajte vodu i prelijte listove. Neka odstoji 15 minuta i zatim ocijedite. Ovaj čaj pijte po dvije šalice između obroka i jednu šalicu natašte.

Kako biste smanjili pojavu celulita morate jesti puno svježeg povrća i voća. Bilo bi dobro da svaki dan pojedete dvije naranče ili nekog drugog citrusa jer su oni dobri saveznicu u borbi protiv celulita. Lubenica i celer djeluju diuretski, a krastavac i sok od cikle će izbaciti štetne tvari iz organizma.

Priuštite si jutarnju i večernju masažu tijela, s naglaskom na dijelove tijela koji su zahvaćeni celulitom. četkajte tijelo jer će se na taj način potaknuti cirkulacija i izbaciti otrovne tvari iz organizma.

Autor: S. G., Foto: Andrei Zarubaika/Shutterstock