Prirodni recept protiv glavobolje

problemi s glavoboljom

Je li vam poznat taj neugodan osjećaj kada mislite kako vam se cijeli svijet spustio na glavu i polako vas pritišće? Da to je glavobolja koja može otežati normalno funkcioniranje. Postoje razne metode koje vam mogu pomoći, a osim tableta tu su i prirodni lijekovi.

Ne postoji bolje od prirodnog lijeka protiv glavobolje. Ovako ste sigurni da u organizam niste unijeli tabletu koje će vam se teško odraziti na jetru i tako uzrokovati druge probleme. Tablete obično kad jedan problem riješe, automatski uzrokuju drugi koji ponekad može biti ozbiljan.

Glavobolja je najčešća tegoba koju uzrokuje suvremen način života nadopunjen stresom i umorom. Neizdrživi pritisak u glavi sada osim uz aspirin možete riješiti uz pomoć badema. Volite li orašaste plodove?

Ako nemate problema s alergijskim reakcijama na bademe, bilo bi dobro kada bi svoju prehranu obogatili upravo bademima. Dokazano je kako pomažu ublažiti glavobolju, a možete ih jesti sirove ili namočene u vodi te dodane u obrok. Dovoljno je pojesti između 10 i 13 badema kako bi imali zadovoljavajući učinak.

Zašto su bademi toliko učinkoviti i zašto ih sve više doktora predlaže? Radi se o namirnici koja u sebi sadrži vrijedni sastojak poznatiji kao salicin. To je protuupalna aktivna tvar koja pomaže otkloniti bol i zbog toga ga mnogi nazivaju prirodnim aspirinom.

Bademi vam mogu zamijeniti dosadašnje grickalice. Zar ne bi bilo bolje da umjesto čipsa i ostalih nezdravih namirnica konzumirate ukusne i zdrave bademe?

Nećete pogriješiti ako si pomognete aromaterpijom ili kombinacijom nekoliko eteričnih ulja peperminta, kamilice, lavande i eukaliptusa. Protiv glavobolje pomaže i čaj od lavande u koji ste dodali malo meda. Čaj bi trebalo piti žlicom kao da ste krenuli jesti juhu.

Ispijanje vode, opuštanje te konzumiranje određene hrane samo su jedna od alternativnih metoda koje vam pomažu spriječiti i ukloniti glavobolju. Zaista je teško raditi kada imate osjećaj kao da će vam glava eksplodirati, zato se okrenite provjerenim metodama.

Autor: S.Š., Foto: auremar/Shutterstock