Prirodni preparati za njegu stopala

njega stopala
Njega stopala, Foto: Valua Vitaly/Shutterstock

Bez obzira koje je doba godine vaša stopala moraju uvijek biti lijepa i njegovana. Iako su dobrim dijelom godine ona sakrivena cipelama, potrebno je kožu redovito hidratizirati i voditi računa kako peta ne bi bila gruba. Dobro je što velik dio preparata za njegu stopala možete napraviti i kod kuće bez prevelikog troška.

Prije nego što se upustite u tretman razmislite malo o tome kakav život vodite i s čim se sve hranite. Pokazalo se kako nedovoljan unos vode, klima, starenje organizma, loša higijena i nekvalitetna obuća pridonose suhoj i oštećenoj koži.

Svaki tretman započnite odgovarajućom kupkom u kojoj ćete namakati stopala. Neka voda bude topla, a dovoljno je držati tako oko 10 minuta. Nakon kupke slijedi pomalo neugodan peeling. On je neophodan ako želite ukloniti mrtve stanice kože. Ovaj tretman ponavljajte dva do tri puta na tjedan.

Pogledajte kako napraviti mirisni puder za stopala.

Peeling smjesu možete napraviti sami, ali provjerite prije imate li sve potrebne namirnice. Pomiješajte maslinovo ulje i smeđi šećer. Utrljate na kritična područja, a pogotovo na petu i pričekajte kratko vrijeme. Peeling ne morate raditi svaki dan dovoljno je svega dva do tri puta na tjedan.

Dobra krema za stopala vaš je put prema uspjehu. Za još bolje rezultate dobro je koristiti prirodne kreme koje možete nabaviti u ljekarnama koje prodaju samo prirodne proizvode i u trgovinama zdravom prehranom.

Ako želite kremu možete i sami napraviti. Ne treba vam puno vremena, dovoljno je da nabavite namirnice kao što je bademovo ulje, ulje od kokosa ili kakao maslac. Svaka od tih namirnica je i više nego dobrodošla. Za ulje od badema pokazalo se kako odlično djeluje i kada su u pitanju strije.

Prilikom nanošenja kreme na stopala pazite da radite kružne pokrete. Nastojte cijelo vrijeme dok nanosite kremu masirati stopala. Nakon toga navucite čarape i ostavite barem tri sata kako bi učinak bio potpun.

Autor: S.Š., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock