Prirodni preparati protiv bora

bore na licu

Kada treba početi razmišljati o borama? Je li dovoljno nabavljati kreme i ostale preparate kada pređete tridesetu ili puno ranije? Sve su to pitanja koja si postavljaju žene diljem svijeta. Borba protiv bora treba krenuti ranije i to već u ranim dvadesetima.

Nikada nije prerano da započnete s njegom kože i pravilnom prehranom. Skoro sve kreće od pravilnih namirnica koje u sebi sadrže sve ključne sastojke uz koje ćete se bolje osjećati i zbog kojih će koža biti manje podložna pojavi bora.

Bore je teško izbjeći, ali možete odgoditi njihov dolazak za još neko vrijeme, a ako počnete dovoljno rano o njima nećete razmišljati još dugo. Zadržite mladolik izgled koliko god možete i pomognite si raznim preparatima.

U dućanima postoje razne kreme registrirane kao anti age preparati namijenjeni onima koji žele bore učiniti manje vidljivima. Pored spomenutih preparata koji se nalaze u dućanu, u borbu pritv bora možete krenuti i s prirodnim preparatima.

Postoji nekoliko ključnih sastojaka koji se stavljaju na sam vrh prizvoda koji pomažu kod njege kože. Među njima su ulje jojobe i kokosovo ulje te nim. Za koji se god sastojak odlučili nećete pogriješiti, a važno je da počnete na vrijeme.

Kokosovo ulje je zaista čudesno, a osim što je dobro za kuhanje ono je podjednako dobro i za njegu suhe i ispucane kože. Odličan je za hidrataciju kože, a dobro je što ga možete koristiti direktno bez da ga miješate s još nekim proizvodima. Izmasirajte ga na tijelo i uživajte.

Nim je poznata indijska biljka koja se koristi već duže vrijeme, a poznata je zbog protuupalnog i antibakterijskog djelovanja. Zahvaljujući velikom broju antioksidanata, koža će duže vremena biti mladolika. Ulje nima slično je maslinovom ulju.

Ulje jojobe je odličan sastojak koji pomaže hidratizaciji kože. Odličan je za sve tipove kože, a možete ga koristiti direktno iz bočice. Zaboravite na bore i okrenite se prirodnim sastojcima koji u sebi nemaju nimalo kemije.

Autor: S.Š., Foto: Leonid and Anna Dedukh/Shutterstock