Prirodni lijekovi protiv žgaravice

kako protiv žgaravice

Sve je više onih koji imaju problema sa žgaravicom. Prije nego odlučite posegnuti za kupovnim preparatima koje možete kupiti u svakoj ljekarni, razmislite o prirodnim rješenjima. Slijedi nekoliko korisnih savjeta o tome kako napraviti prirodni lijek protiv žgaravice.

Žgaravica predstavlja tegobu koja se odnosi na probleme probavnog sustava prilikom čega dolazi do vraćanja želučane kiseline u jednjak. Osoba pritom ima osjećaj žarenja i ponekad težinu u želucu. Probleme sa žgaravicom imaju najviše osobe s prekomjernom težinom, budući da povećana količina masnoće ometa rad jednjaka, a s čime dolazi i do slabljenja uloge sfinktera.

Postoje alternativne metode koje će vam pomoći da riješite problem probavnog sustava. Najbolji prirodni lijekovi protiv žgaravice podrazumijevaju namirnice koje sigurno već imate i koje koristite već duže vrijeme, kako za pripremu brojnih jela tako i za brojne tretmane kada je u pitanju njega kože.

Soda bikarbona je jedan od prirodnih lijekova protiv žgaravice koji će vam pomoći da ublažite tegobe. Potrebno je promiješati pola žlice sode u čaši vode i popiti.

Ako ste za ručak ili večeru imali težak obrok radi kojeg bi mogli osjećati težinu u želucu, bilo bi dobro kada bi pojeli malo crvene paprike. U pitanju je namirnica koja će vam pomoći da se riješite žgaravice.

Želite li smanjiti razinu kiseline u jednjaku, savjetuje se konzumacija žvakaće gume koja će pomoći povećati razinu sline.

Limunov sok je još jedan prirodni lijek s kojim ćete zaboraviti na žgaravicu. Pola sata prije nego što mislite nešto pojesti, iscijedite limun i dodajte u čašu tople vode. Napitak dobro promiješajte i popijte. Sok od limuna će vam pomoći normalizirati razinu kiseline i pozitivno će utjecati na rad probave.

Promijenite životne navike što prije i okrenite se zdravim namirnicama kao što su bademi. Možete ih grickati u bilo koje doba dana, a odlični su za rješavanje problema sa žgaravicom kao i sok od aloe vere. Odaberite ono što vam najviše odgovara i učinite najbolje za svoje zdravlje.

Važno je reagirati što prije i pronaći rješenje za problem žgaravice kako bi mogli normalno obavljati sve svoje obaveze i uživati u hrani, ne razmišljajući pritom o negativnim posljedicama koje bi mogle uslijediti.

Autor: S.Š., Foto: Umpaporn/Shutterstock