Prirodni afrodizijaci

prirodni afrodizijaci

Hrana koju jedemo utječe na naše zdravlje, izgled, raspoloženje, rad organa, seksualnu energiju, stres i hormone. Neke namirnice mogu nas uzbuditi, druge mogu djelovati smirujuće, a neke namirnice djeluju na genitalije i protok krvi.

Sve namirnice koje ćemo navesti, ako i ne djeluju kao afrodizijak, svejedno imaju blagotvorna svojstva na naš organizam. Jedan od prirodnih podizača energije su šparoge. One su bogate kalijem, vlaknima i vitaminima te folnom kiselinom za koji se vjeruje da proizvodi histamin zbog kojeg oba partnera lakše postižu orgazam.

Avokado po svom obliku podsjeća na vezu seksom. Stare asteke je ovaj plod podsjećao na testise jer plodovi vise u paru. Za katoličke svećenike u Španjolskoj ovo je voće bilo zabranjeno jer su ga smatrali preseksualnim. Avokado je odličan za imunološki sustav jer ima folnu kiselinu i vitamine.

Bademi su smatrani simbolom još u antičko doba. Zbog svog specifičnog mirisa vjeruje se da izaziva ljubavnu strast kod žena, barem tako su pjesnici opjevavali. Bez obzira na to, bademi obiluju vitaminom E, magnezijem i vlaknima.

Banana je dobar afrodizijak ako zbog ničeg drugog, zbog svog oblika koji podsjeća na muški sporni organ. Sadrže enzime i minerale koji djeluju povoljno na muški libido. Osim toga, bogate su kalijem, vitaminima i magnezijem.

Smokva u svom presjeku podsjeća na ženski spolni organ i od davnina je smatrana velikim afrodizijakom. O noj se priča i u Bibliji gdje ju spominju kao pokrivalo spolnih organa od Adama i Eve. Smokvu su stari Grci povezivali s plodnošću i ljubavlju, a postoje i zapisi da je smokva bila Kleopatrino najdraže voće.

Med pomaže iskoristiti ženski spolni organ estrogen. On ima izvor minerala koji pomaže povećati razinu testosterona u krvi, a oni su odgovorni za seksualnu energiju i orgazme kod oba spola. Med sadrži mnoge enzime, fitokemikalije i vitamine.

Autor: S. G., Foto: Africa Studio/Shutterstock