Prirodne metode protiv mitesera

prirodne metode protiv mitesera

Bilo da se radi o prištićima ili miteserima u pitanju je problem s kojim se mnogi bore. Miteseri su posljedica kombinacije prljavštine koja se nakuplja na koži i pretjeranog lučenja sebuma. Najviše ih ima na području čela i nosa, a kako je sve više onih koji ih žele ukloniti, dobro je znati koje su prirodne metode protiv mitesera.

Problem mitesera je da kada se jednom pojave njih je u većini slučajeva nemoguće ukloniti bez pomoći dermatologa. Ali zahvaljujući brojnim sastojcima koji se nalaze u namirnicama što se svakodnevno konzumiraju za pripremu brojnih jela, moguće je ukloniti mitesere na prirodan način.

Zobena kaša

Kako bi se što prije riješili mitesera važno je pronaći način koji će vam pomoći da izvučete ulja kao i masnoće iz kože lica. To je moguće pomoću prirodne maske za lice od zobene kaše. Nakon što ste skuhali kašu ostavite ju da se ohladi i potom dodajte malo jogurta te nanesite na čisto lice. Masku treba ostaviti da djeluje barem 10 minuta i nakon toga isprati. Spomenutu masku ne treba nanositi više od jednom tjedno kako ne bi došlo do iritacije kože.

Bjelanjak

Bjelanjak je prava namirnica s kojom se ubrzo možete riješiti crnih točkica na licu. Budući da je bogat proteinima dobar je za liječenje mitesera i obnovu kože. Ali kako pretjerana upotreba može isušiti kožu, masku treba nanositi jednom tjedno. Dovoljno je umutiti bjelanjak i potom nanijeti na lice te ukloniti nakon deset minuta.

Krumpir

Koje su najbolje prirodne metode protiv mitesera? Krumpir je još jedna namirnica koja se našla na popisu sastojaka s kojima će rezultati doći i prije nego što ste se nadali. Potrebno je usitniti krumpir i dodati malo vode te smjesu nanijeti na lice i ostaviti nekoliko minuta.

Rajčica

Kako bi se što prije riješili mitesera uzmite rajčicu, prepolovite ju i pomoću nje masirajte lice nekoliko minuta.

Krastavac

Krastavac je potrebno oguliti i potom usitniti u blenderu te nanijeti na čisto lice. Nakon deset minuta možete se umiti, a spomenuti tretman moguće je ponoviti barem dva do tri puta tjedno.

Važno je biti uporan i dosljedan te pronaći namirnicu s kojom ćete se za kratko vrijeme riješiti neuglednih mitesera i očistiti svoje lice te ponovno vratiti zdravlje svojoj koži. Potrebno je držati se određenog rasporeda kako ne bi pretjerali i ne zaboraviti svaku večer prije spavanja namazati lice odgovarajućom hidratantnom kremom.

Autor: S.Š., Foto: Olga Ekaterincheva/Shutterstock