Prirodna ulja za kožu

bademovo ulje

Vi želite da vam je koža uvijek lijepa i bez neuglednih pojava? Važno je da joj posvetite dovoljno vremena i pažnje kako se ne bi dogodilo da izgubi malo elastina. Koži je uvijek potrebna dovoljna količina vode koja će joj pružiti hidratizaciju i vratiti elastičnost.

Primijetili ste kako vam koža već dulje vrijeme ne izgleda onako kako bi trebala. Poduzmite nešto i pružite joj potrebni tretman s kojim će ubrzo vratiti zdravlje. Najbolje metode su one prirodne. U vašem kućanstvu postoje namirnice koje inače koristite za hranu, a sada bi vam mogle poslužiti za njegu kože.

Jeste li razmislili o prirodnim uljima? Dosada su se pokazali iznimno ljekovitima kako za zdravlje cijelog organizma tako i za kožu. Jedno od tih ulja je i ono od kokosa. Ulje od kokosa je poznato po svom djelotvornom učinku koje ima.

Bogat je antioksidantima i zbog toga je odličan kada je u pitanju hidratiziranje kože. Ulje kokosa je dobro i kod raznih upala jer ima antiupalno djelovanje pa tako djeluje smirujuće na osjetljivu kožu sklonu iritacijama.

Imate li problema s masnom i mješovitom kožom? Bilo bi dobro kada bi počeli primjenjivati ulje jojobe. Ono je odlično jer ne začepljuje pore, a u isto vrijeme koži pruža dovoljnu količinu vlage što je važno za suhe dijelove kože na licu. Ulje jojobe se brzo upije u kožu i praktično je za primjenu.

Bademovo ulje je odlično za sve tipove kože. Učinkovit je kada je u pitanju zacjeljivanje ožiljaka te po pitanju sprječavanja strija. Svaka trudnica koja je koristila bademovo ulje tijekom trudnoće kasnije nije imala problema sa strijama. Ovo ulje u sebi ima veliku količinu cinka što pomaže smiriti iziritiranu kožu.

Ulje bogato antioksidantima i proteinima je ulje sezama. Smanjuje ožiljke i djeluje umirujuće za kožu. Jedan je od najzastupljenijih ulja u raznim kozmetičkim proizvodima, što dokazuje koliko je učinkovit.

Koje je vaše ulje? Odaberite vama najdraže prirodno sredstvo i obogatite svoje tretmane prirodnim sredstvima. Koje god ulje odabrali nećete pogriješiti.

Autor: S.Š., Foto: Volosina/Shutterstock