Prirodna sredstva za njegu kože

ljepota koze

Svakodnevni vanjski utjecaji škode našoj koži i oduzimaju joj puno vlage pa može izgledati umorno i isušeno. Nemojte žaliti za uloženim naporom i vremenom koje trebate posvetiti svome tijelu. Ono će vam dugoročno biti zahvalno.

Kako biste koži pružili optimalnu njegu, morate razlikovati suhu, masnu i mješovitu kožu. Ne morate kupovati skupe kozmetičke preparate nego si dajte malo truda i napravite vlastite proizvode za njegu tijela. Ne bojte se isprobati sami napraviti prirodnu kupku, losion, kremu za masažu ili obloge.

Normalna koža tijela je otporna, elastična i dobro prokrvljena. Opskrbljena je vlagom i mašću, sjajna je i čista. Preparatima koje sami možete pripremiti ćete koži pružiti najbolju njegu.

Morate odvojiti malo vremena za sebe i za svoje tijelo. Neka to bude vrijeme za opuštanje, smirenje i revitalizaciju uma i tijela. Vidjet ćete da je to dobro uloženo vrijeme.

Sapun od cvjetova lipe

Potrebno vam je 350 grama bijelog toaletnog sapuna, 300 ml jakog čaja od cvjetova lipe, 4 jušne žlice soka od grejpa, 5 kapi ulja od ljetnog šeboja i 4 jušne žlice zobenih pahuljica.

Naribajte toaletni sapun zajedno sa sokom od grejpa i čajem od cvjetova lipe, sve lijepo zagrijte u loncu dok se ne otopi. Špatulom lagano umiješajte ulje i zobene pahuljice pa uz miješanje lagano hladite dok ne dobijete kremastu smjesu. Sve lijepo prelijte u manje kalupiće, prekrijte krpom i ostavite da stoji dva do 3 tjedna na toplom mjestu. Nakon toga sve lijepo umotajte u svileni papir.

Ovaj sapun možete sipati u neke lijepe kalupe, na primjer, kalupe u obliku srca i to može biti originalan poklon poklonjen od srca koji će svi zasigurno cijeniti.

Jedno je sigurno. Za vašu kožu je bolje tuširanje nego kupanje. Osim što trošite puno manje vode, energije i novaca, tuširati se možete svaki dan, dok ležati u kadi ne više od dva tri puta tjedno. Kod tuširanja izbjegavajte gelove koji se jako pjene i i pretoplu vodu jer i jedno i drugo jako isušuju kožu.

Autor: S. G., Foto: Lana K/Shutterstock