Prirodna sredstva protiv kamenca

slavine mrlje

Slavine su poznate mjesta u kućanstvu, na kojima se nerijetko stvaraju tamne mrlje. Tamne mrlje se stvaraju ukoliko se slavine redovito ne peru i ne održavaju. U nastavku vam donosimo prirodan recept koji će vam pomoći u održavanju slavina i njihove čistoće.

U kući najviše boravimo u prostorijama kao što su kupaona ili kuhinja. Pa ne čudi što su to prostorije, koje se najviše mažu i kojima je potrebno redovito čišćenje. Stoga redovito čistite te prostorije, kako bi vam svako sljedeće čišćenje bilo što lakše.

Umivaonik i slavinu možete oprati šamponom za kosu i vodom, a ona će u trenutku dobiti sjaj. Ukoliko imate problema sa uklanjanjem tvrdokornog kamenca, možete ga skinuti tako da zagrijete vodu na 55 stupnjeva, i da kupite sredstvo za brzo uklanjanje kamenca, a možete isprobati i prirodni recept.

Prirodnim receptom dobit ćete puno zdravije sredstvo, koje će bolje utjecati i na vas i na vašu okolinu. Sve što vam treba je 50 g soli i 250 ml octa. Mješavinu dobro promiješajte pa ju dodajte na slavinu, ostavite da odstoji par minuta, pa izribajte četkicom za zube.

Kamenac možete ukloniti i ako pomiješate sok od limuna i sol, te dobivenom pastom istrljate slavinu, koja će nakon ove prirodne paste zablistati. Tamne mrlje koje se najčešće stvaraju na dnu slavina, možete ukloniti tako da neku krpicu natopite u ocat, pa njome omotate kraj slavine na kojem je mrlja i kamenac. Krpicu ostavite da na tom mjestu stoji što duže.

A za kraj kako bi dobili što veći sjaj slavine, slavinu namažite pastom za zube, pa ju dobro istrljajte mikro krpom. Na ovaj način slavina će biti toliko blistava, da će se za njom okrenuti svaki gost koji prođe kroz vašu kupaonu.

Ovi prirodni recepti osim što su zdraviji, su i puno jeftiniji od bilo kojeg kupovnog sredstva za uklanjanje kamenca, koji je još k tome i šteta.

Autor: A.Z., Foto: Trista/Shutterstock