Prirodna krema za ruke

njega ruku

Naše ruke, ako su bez zaštite, svakodnevno su izložene različitim vremenskim utjecajima i kemikalijama. Ruke svakodnevno obavljaju puno posla, one su prvo čovjekovo oruđe, čak i u današnje vrijeme kada tehnologija radi sve za nas, ipak su ruke i dalje koje moramo svugdje koristiti.

Kućanski poslovi koje svakodnevno obavljamo, isušuju našu kožu i čine nokte lomljivima. Osim toga i stres ima negativan utjecaj na našu kožu. Mnogi će reći da su ruke odraz stvarne starosti neke osobe jer njih ne možemo zakamuflirati i uljepšati šminkom.

Zato je bitno brinuti o rukama kako bi duže vremena imala mladenački izgled, a nokti bili lijepi i čvrsti. Isto tako, naša stopala nose naš teret svaki dan, a nerijetko ih potpuno zanemarujemo.

Srećom, priroda nam daruje mnoge recepte kojima možemo koži ruku i stopala vratiti mekoću i ljepotu. Već pri samom rukovanju možemo osjetiti je li nečija koža mekana ili gruba. Isto tako, drugi mogu osjetiti i našu, a ponekad na temelju toga stvoriti prvi dojam o vama. Dobije li netko dojam da su vam ruke njegovane, takav će dojam steći i o cjelokupnoj osobi.

Ruke treba redovito prati. No, često pranje ruku različitim sapunima koji isušuju našu kožu može imati negativan utjecaj na kvalitetu kože. Zato biste ruke trebali prati blagim sapunima i osjetljivu kožu zapešća hidratizirati kvalitetnom kremom.

Napravite vlastitu kremu od lavande koja će umorne ruke, opterećene od vanjskih utjecaja lijepo nahraniti i darovati joj mekoću.

Potrebno vam je šest kapi lavandinog ulja, zatim tri žlice pčelinjeg voska, četiri jušne žlice slatkog bademovog ulja, četiri jušne žlice kokosova ulja i šest jušnih žlica glicerina.

Za početak napravite vruću vodenu kupku. Nasjeckajte na grubo pčelinji vosak, spojite ga s bademovim i kokosovim uljem u jednoj posudi pa sve zagrijte u vodenoj kupki kako bi se pčelinji vosak otopio. Lijepo sve promiješajte i dodajite glicerin kap po kap. Kad se sve lijepo otopi, smjesu izvadite iz kupke i lagano miješajte dok ne dobijete lijepu kremu. Nakon toga umiješajte lavandino ulje i pretočite sve u porculanske teglice. Kremu čuvajte na hladnome ili poklonite prijatelju.

Autor: S. G., Foto: Africa Studio/Shutterstock