Prirodna kozmetika za lice

prirodna kozmetika za lice

Njega kože na cijelom tijelu treba biti dio svakodnevice mnogih jer se samo tako može očuvati zdravlje, ali i ljepota najvećeg ljudskog organa.

Jutarnji i večernji rituali s kojima svojoj koži pružate samo najbolje uz pomoć kupovnih ili domaćih preparata, samo su jedan od načina zbog čega ćete se bolje osjećati u svom tijelu.

Pored raznih preparata koji su namijenjeni njezi kože postoje i drugi načini kako ćete pomoći održati vanjsku ljepotu.

Nije dovoljno namazati kremu na lice, potrebno je i promijeniti životne navike te se okrenuti zdravim namirnicama bogatim vitaminima, mineralima…

Zahvaljujući ljekovitim sastojcima koje sadrže određene namirnice, vaš će se organizam obnoviti iznutra i to će se uskoro pokazati te pozitivno odraziti na vanjski izgled.

Za njegu lica možete koristiti razne preparate, a u posljednje vrijeme sve su popularniji domaći pripravci koje možete napraviti od namirnica koje već imate u kuhinji.

Među važnim i vrijednim namirnicama izdvaja se med. Upravo je on jedan od ključnih sastojaka prirodne kozmetike.

Med pomaže u borbi protiv prištića te bora, a ujedno pomaže omekšati kožu. Možete ga iskoristiti na više načina, a među popularnijima su piling i čišćenje lica.

Želite li napraviti piling s kojim ćete se riješiti mrtvih stanica, potrebno je pomiješati malo meda, kukuruznog brašna i soka od naranče. Spomenutu smjesu treba umasirati na lice, ostaviti par minuta i nakon toga se umiti.

S pilingom ne treba pretjerivati, dovoljno ga je napraviti jednom u dva tjedna. Pravilna njega lica osim pilinga podrazumijeva i čišćenje lica.

Med možete iskoristiti i za čišćenje. Pomiješajte jednu malu žlicu meda u 0,2 dcl mlijeka te dodajte malo limunovog soka. Nanesite smjesu na lice uz pomoć vate i nakon toga se umijte.

Maslinovo ulje je još jedna namirnica s kojom možete koži priuštiti samo najbolje. Pomiješajte žumanjak, med i maslinovo ulje. Kada je smjesa kompaktna nanesite ju na lice i pričekajte 20 minuta te se umijte.

Neka med i ulje maslina budu vaši glavni saveznici kada je u pitanju njega kože. Uz pomoć prirodnih preparata iz kućne radinosti imat ćete prekrasnu kožu na licu koju nećete uvijek morati skrivati puderom ili drugim make up proizvodima.

Autor: S.Š., Foto: Subbotina Anna/Shutterstock