Pripreme za doček Nove godine

svjetlucavi make up

Dvanaesti mjesec je najveseliji mjesec u godini. To je vrijeme darivanja i sreće za sve one koji uživaju u okićenim ulicama, trgovima i dućanima. Kao što je vrijeme veselja, tako je davanaesti mjesec vrijeme kada treba krenuti s pripremama za doček najluđe noći.

Priprema podrazumijeva odabir savršene odjeće, frizure i šminke. Bilo bi najbolje kada bi prvo krenuli u potragu za pravom haljinom. Kada ste napokon odabrali željenu odjevni predmet vrijeme je da se posvetite šminkanju.

Već se duže vrijeme smatra kako je zaštitni znak za doček sjajna šminka i puno šljokica. To je istina, ali nije pravilo. Vi sami odlučujete kako ćete se našminkati i koje ćete boje staviti na svoje lice. Sve je dozvoljeno, a ako vas zanima, slijedi nekoliko trikova uz koje ćete izgledati neodoljivo.

Svako šminkanje mora započeti s puderom, a pogotovo ako se radi o svečanom make upu. Pokušajte ovog puta staviti puder u zlatnoj nijansi koji će vas još više otvoriti i dati malu dozu sjaja. Nakon što ste stavili tekući puder, nećete pogriješiti ako još malo dodate zlatni puder u prahu.

Vrijeme je da se posvetite očima. Ovdje su i više nego dobrodošla svjetlucava sjenila, ali morate biti oprezni kako ne bi pretjerali i izgledali kao božićna jelka. Našminkajte se tako što ćete na kapke prvo staviti svjetlucavo sjenilo, a nakon toga i tamno sjenilo.

Za glamurozni izgled možete pokušati i sa sjenčanjem gornjeg i donjeg kapka, a uz korijen trepavica možete povući tuš za oči. Ako niste ljubitelj svjetlucavih nijansi, na kapke možete staviti i mat sjenilo, a sjaj ćete dobiti tako što ćete na obraze staviti malo rumenila sa sjajem.

Zato što ste odlučili staviti tamnije boje sjenila, bilo bi dobro kada bi na usne stavili ruž u boji mesa, ili nekoj nježnijij nijansi.

Mnogi svake godine žele imati nezaboravan doček pa zbog toga krenu ranije s pripremama, koje uključuju odabir mjesta, odjeće i šminke. Nije svejedno kako ćete izgledati za najluđu noć u godini, a pogotovo ako ste novu odlučili dočekati na posebnom mjestu kao što je restoran ili klub.

Autor: S.Š., Foto: HadK/Shutterstock