Priprema na dolazak bebe

crvena haljina

Mlade mame koje su trudne po prvi put još uvijek nisu sigurne jesu li dovoljno spremne za najvažniju novu ulogu u životu, koja će započeti onog trena kada njihova beba dođe na svijet. Zahvaljujući raznim znanstvenim knjigama i mišljenjima koje su podijelile žene koje su već rodile, budućim mamama je malo lakše.

Napisane su mnoge knjige o djeci, odgoju, ali i o svemu onome što se događa dok je beba još uvijek u trbuhu. Jeste li znali kako se povezanost s djetetom možete početi ostvarivati, već onog trena kada osjetite dijete dok je još u vama?

Učenje i razvoj svakog djeteta započinje već od trenutka začeća i zato nikada nije previše rano da se počnete baviti pripremom za odgoj djeteta. Dosadašnja istraživanja su pokazala kako razvoj osjetila kod djeteta započinje već tijekom začeća.

Jasniji oblik komunikacija s djetetom možete ostvariti već u drugom mjesecu trudnoće. To vam je savršena prilika da se počnete upoznavati sa svojim djetetom. To je vrijeme kada vas dijete može osjetiti preko dodira, pa nastojte svaki put kada imate priliku zagladiti trbuh i uputiti svom anđelu nekoliko toplih riječi ljubavi.

Priprema za dolazak bebe uključuje povezivanje s djetetom prije njegova rođenja, a svakoj mladoj mami će biti lakše ako se nastoji zbližiti sa svojim anđelom prije nego što se rodi u ovaj svijet. Dijete je na početku u osjetljivoj fazi i zato morate u svom životnom prostoru sve pripremiti kako bi dijete došlo u za njega zaštićen i siguran svijet.

Ne zaboravite pripremiti potrebne preparate za higijenu te odjeću za bebe. Cijela kozmetika mora biti prilagođena malim bebama. Dobro bi bilo provjeriti svaki proizvod koji mislite kupiti i ne zaboraviti se raspitati kod doktora, ako za nešto niste sigurni.

Prije dolaska bebe vi već morate imati spremnu prematalicu te prostor predviđen za spavanje i prostor u kojem će beba boraviti tijekom dana. Za svaku ženu koja će biti mama po prvi put, ne bi bilo loše kada bi se opskrbila potrebnom literaturom te uključila u grupu žena koje prolaze isto što i ona, a gdje se nalaze stručnjaci koji mogu pomoći.

Autor: S.Š., Foto: 2nix/Shutterstock