Priprema kože za skijanje

zimski make up

Sada ste već polako nestrpljivi i ne možete dočekati da krenete sa svojom obitelji na putovanje na kojem ćete se odmoriti i s kojeg ćete ponijeti samo lijepe uspomene. Svako putovanje zahtijeva pripremu, a ona se odnosi na vaše tijelo. Znate li kako ćete pripremiti kožu za skijanje?

Priprema kože za skijanje podrazumijeva ispunjenje svih faktora koji se odnose na njegu kože. Prije nego krenete na skijanje morate pripremiti kožu za hladne zimske uvjete, jer će koža tada biti izložena jakim vjetrovima i niskim temperaturama.

Prvo što možete učiniti je početi s pilingom kože koji će se temeljiti na upotrebi glikolne kiseline pomoću koje se potiče regeneracija kože, uklanjaju se površinske bore i vraća se potrebna vlažnost koju je koža izgubila s vremenom.

Glikolnu kiselinu su preporučili mnogi stručnjaci iz razloga što se pomoću nje vrši pojačanja hidratizacija, a koži se vraća elastičnost. Glikolna kiselina je najbolji način da pomognete svojoj koži i pripremite ju za izlaganje neuobičajenim vremenskim prilikama.

Bilo bi dobro barem dva puta tjedno napraviti piling kože nakon čega je potrebno nanijeti hidratantnu kremu. Nemojte pretjerivati i raditi piling više od dva puta, jer tako možete uzrokovati crvenilo na koži koje cijelo vrijeme želite izbjeći.

Ako imate priliku pokušajte nakon pilinga otići na nekoliko tretmana mezoterapije. Ona je potekla od francuskog liječnika Michel Pistora, a danas se smatra jednom od popularnijih metoda pomoću koje postižete prekrasni izgled svoje kože.

Mezoterapija je metoda gdje se uz pomoć tankih iglica u kožu unose potrebne aminokiseline, hijaluronska kiselina te minerali, sve ono što je koži potrebno kako bi bila zdrava i sjajna.

Sigurno ne želite imati zategnutu kožu, crvenilo i iritacije izazvane nepovoljnim vremenskim uvjetima. Izbjegnite suhoću i svrbež i pripremite se tako što ćete započeti s primjenom pravih kozmetičkih preparata.

Autor: S.Š., Foto: Subbotina Anna/Shutterstock