Priprema kože za puder

čišcćnje lica

Šminkanje je važno i neophodno kada želite naglasiti prednosti na licu, a sakriti nedostatke za koje ne želite da ih ostali primijete. Prije šminkanja je važno da slijedite određena pravila kako bi vam koža uvijek bila lijepa i zdrava, a to je nezaobilazna njega lica.

Šminkanje je proces koji podrazumijeva nekoliko važnih koraka i pokrivanje određenih područja na licu. Kao i u svemu ostalom tako je i ovdje važno pratiti određeni slijed, nije svejedno sa čim ćete početi, pa tako uvijek prvi korak u šminkanju mora biti nanošenje pudera.

Prije nego što se odlučite za željenu nijansu koja će istaknuti vaše lice i sakriti sve one ružne podstanare kojih se već neko vrijeme želite riješiti, važno je da lice namažete prikladnom kremom koja će spriječiti začepljenje pora, a što kasnije može rezultirati neuglednim aknama.

Prije nego što na lice nanesete odgovarajuću hidratantnu kremu, morate dobro očistiti lice kako se na njemu ne bi zadržale bakterije koje mogu napraviti veliku štetu. Odaberite odgovarajuće sredstvo za čišćenje lica. Kada ste završili sa čišćenjem, nanesite kremu i pripremite svoje lice za šminkanje.

Prije nego što krenete s puderom postoji još nešto što bi trebali učiniti. Bilo bi dobro da barem jedno tjedno napravite piling lica s kojim ćete ukloniti mrtve stanice kože i tako omogućiti svojoj koži da se oporavi.

Ako želite da vam je šminka postojana i da može izdržati cijeli dan, a ne da nakon nekoliko sati razmišlljate o tome kako bi bilo dobro da ste sa sobom ponijeli šminku, bilo bi dobro da koristite primer.

Osim što šminka ostaje duže na vašem licu, primer pomaže kod matiranja lica i zahvaljujući kojem puder ima bolju moć prekrivanja. Sada imate sve potrebno kako bi izgledali savršeno i kako bi šminka bila postojana. Uzmite si svaki dan dovoljno vremena kako bi se mogli našminkati i tako istaknuti ljepotu lica.

Autor: S.Š., Foto: Lana K/Shutterstock