Primorje, destinacija prirodnih ljepota i tradicije

opatija
Opatija, Foto: travelpeter/Shutterstock

Sjeverni dio Jadrana uzeo je svoj dio kolača i već neko vrijeme bilježi sve veći broj dolazaka. Primorje je dio obale koji predstavlja nekoliko popularnih destinacija. Rijeka, Opatija, Crikvenica, Novi Vinodolski i sva manja mjesta koja im gravitiraju nalaze se na sjevernom dijelu obale. Opatijska rivijera početak je jedne divne priče s kojom započinjete putovanje.

Svojom ljepotom, blagom klimom, bogatim sadržajima te dobrom prometnom povezanošću Hrvatsko primorje je oduvijek bilo u samom vrhu kada je dolazilo vrijeme odluke o godišnjem odmoru. Poznato je kako su ovdje jednom dolazili članovi carskih i kraljevskih obitelji. Austrijski kraljevi i carevi znali su iskoristiti sve ljepote od Opatije pa sve do Selca.

Na nekadašnje dane kada su ovdje ljetovali posebni gosti podsjećaju razne vile i ljetnikovci. Opatija je od početka razvoja turizma, pa sve do danas ostala centralno mjesto Hrvatskog primorja zajedno s manjim mjestima koji čine rivijeru: Lovran, Ičići, Medveja, Mošćenička Draga, Volosko i Ika.

Brojne goste još uvijek ne prestaju iznenađivati naselja kao što je Jadranovo, Selce i Dramalj koji se nalaze u sklopu Crikveničke rivijere. Dramalj je posebno zanimljiv svim onima koji žele biti u blizini Crikvenice, ali žele izbjeći gužvu. U Dramlju imate sve potrebno, a osim prekrasnih šljunčanih plaža možete malo i prošetati prema Crikvenici.

Selce je nakon Crikvenice još jedno mjesto gdje se možete odlično zabaviti. Malo je veće od Dramlja i dođe kao zlatna sredina svima onima koji se ne mogu odlučiti žele li se radije opuštati u manjem mjestu ili malo većem gradu.

Najveći kvarnerski grad Rijeka isto se može pohvaliti dugovječnom tradicijom ovih prostora. Rijeka je s vremenom došla do željenog epiteta koji je gradila već duže vrijeme. Ona se sada smatra sportskim središtem, centrom vjerskog turizma te gradom bogate ponude noćnog života za mlade.

Autor: S.Š. Foto: travelpeter/Shutterstock