Preparati za čišćenje lica

krema za lice

Lijepa i zdrava koža… Zadovoljstvo izgledom proizlazi iz načina života, ali i mudrim odabirom preparata za njegu kože. Što znači način života? Zdrave životne navike s uravnoteženom prehranom koja obiluje potrebnim nutrijentima najbolji su način da budete zadovoljni svojim izgledom.

Vitamini, minerali, proteini, vlakna… Svi oni trebaju biti zastupljeni u raznovrsnoj prehrani na kojoj se temelje vaše prehrambene navike. Nakon kratkog perioda rezultati će biti vidljivi i više nećete imati potrebu za nanošenjem prekomjerne količine pudera, a sve kako bi sakrili nepravilnosti.

Sada kada ste se pobrinuli da zdravlje ne trpi i da u tijelo unosite dovoljnu količinu vitamina i ostalih važnih sastojaka, vrijeme je za pravilnu njegu lica s kojom će problemi poput prištića ostati daleko iza vas.

Pravilna njega podrazumijeva upotrebu odgovarajućih preparata, a osim hidratantnih krema koje štite kožu od negativnih vanjskih utjecaja važni su i proizvodi namijenjeni čišćenju lica. Odabir će ovisiti o tome kakvu kožu imate, a nije svejedno hoćete li koristiti preparate za mješovitu, suhu ili masnu kožu.

Ako imate mješovitu kožu važno je da pronađete kozmetiku koja može zadovoljiti potrebe suhe i masne kože. Zašto je to tako? Osobe s mješovitim licem na obrazima imaju suhu ili normalnu kožu dok je na području brade, nosa i čela masna. Proizvodi za mješovitu kožu mogu se koristiti i za normalnu.

Osobe sa suhom kožom imaju problema sa zatvorenim porama i perutanjem i zbog toga je važno pronaći najbolji preparat. Stručnjaci preporučuju umivanje u mlakoj vodi, ali kako se u vodi nalaze minerali koji mogu doprinijeti još većem isušivanju potrebno je okrenuti se posebnim preparatima poput losiona ili mlijeka za čišćenje. Izbjegavajte sapune.

Za sve koji imaju osjetljivu kožu na licu sklonu alergijskim reakcijama trebali bi se obratiti doktoru koji će preporučiti najbolji lijek za čišćenje i njegu lica. Budite redoviti i uporni i ne dozvolite da odete na spavanje bez da ste prije toga posvetili jedan dio vremena njezi lica.

Autor: S.Š., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock