Prenesite ombre trend na usne

žena s ružičastim nijansama
Žena s ružičastim nijansama, Foto: Valua Vitaly/Shutterstock

Jeste li čuli za višebojni poljubac? U svijetu make upa u zadnje vrijeme sve se više priča o multidimenzionalnosti prenešenoj na usne. O čemu se točno radi? Kombiniranje dviju boja, ili više tekstura poput mat i sjajnih ruževa vašim usnama daju potreban volumen.

Osim toga one izgledaju sočnije, punije i samim time privlačnije, odnosno zanimljive. Cijela priča započela je s terminom ombre, igranjem dvije ili više boja koje su se na prirodan i poseban način preklopale od korijena prema vrhovima. Ovaj popularni trend stekao je poklonike diljem svijeta, a svakim danom ih je sve više.

Ombre čarolija preselila se odnedavno i na naše usne. Poklapanje izvedeno pomoću dvije različite boje usnama daje dojam 3 D te već spomenuti volumen. Poznato je kao su topla godišnja doba predviđena za malo manje šminke, a više laganije odjeće.

Pogledajte kako ostvariti ombre na usnama.

Kako smo tijekom ljeta najviše sakriveni sunčanim naočalama, potrebno je naglasak staviti na usne. Poput poznate dizajnerice Holly Funton iskombinirajte narančastu boju i boju fuksije, ili neke druge nijanse.

Provjerite kako to izgleda kada nanesete ombre u smeđoj boji.

Osim uobičajenih ruževa pomoću kojih možete postići svašta usmjerite se i na sjajila za usne koji isto tako mogu stvoriti dojam ombre efekta u malo blažem tonu. Ako iskombinirate sedefasti sjaj, šljokice i sjajilo bogato pigmentima, dobivate toliko željen volumen.

Boje nisu striktno određene možete se poigrati sa širokom paletom. Uzmite ruž za usne i stavite ga samo na gornju usnu. Stisnite usne kako bi ruž prenijeli i na drugu usnicu. Još ga malo razmažite na vanjski rub.

Ponovno ga stavite na gornju usnu koja će za nijansu biti tamnija od donje, a za više sjaja stavite bezbojno sjajilo.

Za sve osobe koje prirodno nemaju napućene osobe, slijedi niz korisnih savjeta koji vam u tome mogu pomoći. Prije nego što započnete s nanošenjem ruža ili sjajila, stavite balzam. Debljom olovkom u crvenoj boji iscrtajte oblik, sve osim središnjeg dijela usana.

Nanesite prvo ruž u ružičastoj nijansi, jer želite postići preklapanje s tamno crvenom bojom. Kako bi postigli 3 D efekt iskoristite još i sjajilo u bilo kojoj nijansi ružičaste. Osim balzama možete upotrijebiti Labello, pa čak i Melem. Važno je da se radi o kozmetičkim preparatima koji njeguju vaše usne.

Autor: S.Š. Foto: Žena s ružičastim nijansama, Foto: Valua Vitaly/Shutterstock