Prehrana za mlađi izgled

zdjela salate

Važno vam je kako izgledate i ne želite si dozvoliti da vam se bore pojave prije vremena. Zato su se mnogi stručnjaci složili kako je važno voditi brigu o njezi kože još u ranim dvadesetima, a pogotovo ako imate suhu kožu koja je sklona ranoj pojavi bora.

Nikada nije prerano za voditi brigu o svom tijelu, pa bi bilo dobro započeti na vrijeme. Mlađi izgled možete postići uz pomoć određenih preparata i zdravih životnih navika. Prehrana za mlađi izgled podrazumijeva konzumiranje velike količine bjelančevina, jer su one važne kako bi mogli očuvati zdravlje kolagenskih vlakana.

Nećete pogriješiti ako budete smanjili konzumaciju rafiniranih ugljikohidrata i namirnica kao što su bijeli kruh, bijela riža, brza hrana i krumpir. To su namirnice zbog kojih dolazi do pojave bora. Bilo bi dobro kada bi izbjegavali hranu koja u sebi ima manje zdravih masnoća zbog čega koža ne dobiva dovoljno sastojaka za lijep izgled.

Mladolik izgled će vam omogućiti hrana koja potiče otpuštanje inzulina u krv, zato se preporučaju namirnice integralnog porijekla kao što su smeđa riža, integralna tjestenina, kruh i ostali proizvodi od integralnog brašna.

Na samom vrhu ljestvice se nalazi riba koja obiluje omega 3 masnim kiselinama i omega 6 masnim kiselinama koji su od velike važnosti ako želite imati lijepu i zdravu kožu. Želite li imati lijepo lice onda posegnite za ribom, jednom od najzdravijih namirnica.

Povrće je nezaobilazno kada je u pitanju zdravlje organizma i bolji osjećaj. Ono što je važno su antioksidansi koji se nalaze u povrću, a koji su zaslužni za učvršćivanje kože te ublažavanje utjecaja koji su ostavili slobodni radikali.

Jedna stvar koju ne smijete zaboraviti pored zdrave i uravnotežene prehrane je dovoljna količina vode koju morate piti svaki dan. Između 4 i 6 čaša vode bi bilo dovoljno da ne bi imali glavobolje i kako bi uspjeli ukloniti sve štetne sastojke iz stanica.

Autor: S.Š., Foto: Sheftsoff/Shutterstock