Prehrana za mišiće

povecanje misicne mase

Želite li povećati mišićnu masu postoji jednostavan recept. Morate jesti puno! Da. Nema mišića bez puno hrane, stoga ako ne prmijećujete promjene na mišićima, znači da ne jedete dovoljno. Jedite što više. Minimalno četiri puta dnevno morate jesti i to svaki put što više. Obroke rasporedite u doručak, ručak, užinu i večeru. No, naravno, ne unosite hranu praznu kalorijama.

Potrebno je jesti mnogo mesa, kuhanih bjelanjaka, jogurta i ribe. Ako podnosite, pijte obrano mlijeko, a preporučuje se sojino mlijeko. U hladnim jelima koristite ulje repice, dok za topla jela koristite maslinovo ulje. Ako ne težite puno, a želite dobiti dosta na masi, možete čak jesti i nareske, jela s umacima i kolače.

Masne namirnice ne bi trebali jesti oni koji žele smršaviti i biti zdravi. Za one koji žele dobiti na masi, ovo su dobre namirnice koje tijelu daju energiju za izgradnju.

Ako težite između 55 i 65 kila, trebali biste jesti što više, no izbjegavati jela u umaku, svinjetinu, gazirana pića, no ako su light, njih možete s vremena na vrijeme, nareske i kolače. Ako ste u ovoj skupini povećajte unos riže, škrobnog povrća i tjestenine.

Ako težite više od 70 kila, trebate malo više paziti kako umjesto mišićne mase ne biste dobili masne naslage. Mršave osobe, mogu jesti sve i mogu jesti puno, dobivena masa će se pretvoriti u mišiće. Sa sportski građenim osobama je malo drugačije, oni za bolji učinak moraju kontrolirati namirnice.

Jedite voće, tjesteninu, rižu i povrće kuhano bez masti, kuhanom na pari. Jedite krto meso ribu, bjelanjak i sojino mlijeko. Kada servirate topla jela, stavite do četiri čajne žličice maslinovog ulja. Kad servirate hladna jela, slobodno dodajte do četiri žličice ulja repice kao umak za salatu. Meso bi bilo najbolje kuhati na pari s češnjakom, začinskim biljem, peršinom. Ako možete izbjegavajte peći na masnoći, a ako morate, neka to bude minimalno!

Autor: S.G., Foto: Bilderpool/Shutterstock