Prednosti samačkog života

Ne imati partnera za neke je danas osim društvenog statusa, postao i stil života. Žene su se u tome najviše promijenile te im veza i brak više nisu pod obavezno. Današnje žene su emancipirane i znaju da kroz život mogu koračati i potpuno same, a većini njih je baš to i počelo odgovarati.

Single ženama danas je život mnogo lakši jer današnje žene zarađuju, znaju obaviti “muške” kućanske poslove, ići kod automehaničara te se čak i upuštati u prolazne avanture. Jedna od čak najboljih činjenica u single životu, je ta da imate samo svoje vrijeme koje možete provesti sami. Tko god ima obitelj, ne pročita ni novine na miru.

Slobodna žena nije vezana za nijednog muškarca, može izaći s kojim god želi, a ako joj nije do toga može se družiti s prijateljima i svojom obitelji. Sama odlučuje na što će potrošiti novac, kako joj paše organizirati životni prostor, itd. Čak i sociolozi kažu da sreća više nije povezana s bračnim statusom te da na soliranje treba gledati kao na fazu zrelosti u kojoj istražujemo što želimo.

Samci su zadovoljniji ljudi od onih koji su u braku, vode zdraviji i zanimljiviji život te imaju više prijatelja. Jedina stvar koja im šteka, je seks. Seks je prisutniji u braku, nego u samačkom životu. To je i jedan od razloga zašto većina samaca mašta o životu u dvoje. Mnoge žene nisu odabrale samački život, nego se tako jednostavno dogodilo.

Mnoge žene maštaju o životu u dvoje i obitelji, no ako se to ne dogodi, trebale bi izbiti iz glave tu formulu kao jedinu sreću u životu jer to zaista nije tako. Niste ni gubitnica, niti ste ukleta, a niti je život nepravedan prema vama, samo ste solo. Ako sada mislite život svesti na kukanje kako nema normalnih muškaraca i cijelo vrijeme očekivati skrb bližnjih i suosjećanje, zbog svoje teške sudbine, jedino što vam se može dogoditi je da ćete uskoro osim bez muškaraca ostati i bez svojih prijatelja.

Ono što je najbolje za vas ukoliko ste sama, je to da živite tako da vam i parovi zavide. Nikad nemojte biti kod kuće, puno putujte, zaljubljujte se i zabavljajte. Svaki dan je za vas nova prilika, pa joj otvorite vrata. Osim toga to što ste sada sami, ne znači da će tako biti zauvijek. U glavu stavite da je razdoblje samoće samo zagrijavanje za život u dvoje.

Autor: A.Z., Foto: mast3r/Shutterstock