Prednosti prirodnog šampona za kosu

prednosti prirodnog šampona

Velik broj štetnih kemikalija koje se nalaze u kozmetici mogu negativno utjecati na zdravlje, pa ako se želite osigurati da nećete unositi toksine razmislite o prirodnim proizvodima za njegu kože, ali i kose. Puno je prednosti prirodnog šampona za kosu, a ovo su neke od njih.

U brojnim kupovnim proizvodima nalaze se štetni sastojci koji nisu bezazleni i njihov utjecaj na zdravlje ne treba ignorirati. Zbog toga su se na tržištu pojavili brojni prirodni proizvodi koji se mogu kupiti u posebnim dućanima, a neke od njih možete i sami napraviti.

Kosa da bi bila lijepa, zdrava i sjajna treba ju njegovati, a to se odnosi na sve proizvode koje koristite kako za pranje tako i za lakše raščešljavanje. Jedna od prednosti prirodnog šampona za kosu je što sadrži biljne ekstrakte, ulja i minerale s kojima ćete potaknuti zdravlje svoje kose.

Želite li sami napraviti šampon, namirnice koje bi trebali tražiti su kokosovo ulje za kosu i aloe vera. Upravo se aloe vera i kokosovo ulje smatraju najvažnijima ako želite prirodni šampon koji u sebi objedinjuje samo najbolje za njegu vlasi.

Soda bikarbona se još jednom pokazala odličnom i dokazala višestruku primjenu. Dokazano je da pomaže kod izbjeljivanja zubi, a dobra je i za njegu kose. Ako namjeravate napraviti domaći šampon za kosu, uzmite sodu i pomiješajte ju s vodom dok ne dobijete gustu smjesu. Smjesu dobro utrljajte na tjeme i potom isperite.

Za njegu kose možete se poslužiti i eteričnim uljima, pa ako imate masnu kosu za vas su čajevac i metvica. Za sve one koji imaju suhe vlasi, oni bi trebali koristiti eterično ulje ružmarina i lavande. Ako imate normalnu kosu, ulje naranče, ružmarina, limuna ili ružmarina, a ukoliko imate problema s lomljivim vlasima za vas su limun, čempres i metvica. Saznajte kakvu kosu imate i odaberite samo najbolje.

S prirodnim šamponom za kosu dobit ćete lijepe i njegovane vlasi, a istovremeno ćete znati kako na vlasište niste nanijeli ništa što bi ga moglo dodatno iziritirati i kasnije uzrokovati negativne posljedice po zdravlje. Jasno je kako su prirodni sastojci uvijek imali prednost, potrebno je malo vašeg vremena i dobre volje kako bi napravili najbolji šampon za kosu.

Autor: S.Š., Foto: Trifonov Igor/Shutterstock