Pravilno stavljanje ekstenzija na kosu

stavljanje ekstenzija

Već neko vrijeme ekstenzije u kosi su postale neizostavni trend kojega su prihvatile sve ženske generacije. Esktenzije su odlična nadopuna kada je kosa prekratka, a željeli biste imati dužu i bujniju kosu. Također, odlična su svrha kada trebamo ići na neki svečani događaj i taj dan želimo zasjati  u potpunosti.

Ipak, ekstenzije treba znati pravilno staviti kako kasnije ne bi bilo problema s ispucanom kosom i povećanim opadanjem kose.

Najlakši i najpouzdaniji način su ekstenzije na kopču. Namijenjene su upravo za one djevojke i žene koje se vole igrati s frizurama i svaki dan ih oblikovati na neki drugi način.

Također, ekstenzije na kopču su jeftinije i brže za stavljanje za razliku od drugih vrsta ekstenzija.

Cilj ekstenzija na kopču je lako pričvršćivanje na prirodne pramenove kose koje djeluju poput prirodne kose te se tako mogu naći u zaista raznim nijansama boja.

Kada vam esktenzije dosade ili jednostavno želite promijeniti izgled kose, možete ih lako i skinuti jer su jednostavne i za skidanje. Bitno je pravilno proučiti kako se skidaju, a frizer vam onda neće niti biti potreban.

Druga metoda ekstenzija su ekstenzije koje se povezuju s prirodnom kosom. Takva promjena je odlična ako želite promijeniti izgled na malo duže vrijeme.

Ekstenzije koje se povezuju s kosom nije tako lako skinuti kao one na kopču, odnosno češljiće. Želite li se odlučiti na takvu vrstu ekstenzija, odlazak frizeru je preporučljiv pa je i tretman dosta skuplji.

Takva vrsta ekstenzija je i dugotrajnija te se mora ponavljati tek nakon 4 mjeseca. Ipak, sve ovisi o brzini rastu vaše kose te u kakvom je stanju kosa.

Cilj ovakvog tretmana je sjedinjenje kose s ultrazvukom ili laserom koji kosi daje dodatni volumen i lijepu dužinu.

Za kakve god se ekstenzije odlučili, bitno je da vodite brigu i njegu o njima te koristite preparate za lakše češljanje i mekoću kose kako se ne bi zapetljale.

Autor: A.B., Foto: Ivan Sazykin/Shutterstock