Pravilna njega kože nakon četrdesete

njega kože

Svako razdoblje u životu ima svoja pravila, pa tako i četrdesete godine kada je ženama potreban prekrasan i svjež izgled s kojim će zakoračiti prema novom poglavlju u svom životu. Nakon što prijeđete četrdesetu vaša koža zahtijeva poseban tretman i njegu, a to je moguće uz određene preparate.

S njegom kože treba početi puno ranije kako se kasnije ne bi vidjele posljedice nemara i kako bi svaka osoba još malo odgodila godine. Vrijeme se ne može zaustaviti, ali se zato pravilnom njegom možete osjećati kao da imate manje godina nego što to piše na osobnoj iskaznici.

Koliko je samo onih za koje nikada ne bi mogli pogoditi točne godine i uvijek bi im dali manje? To su sve one osobe koje svoj mladolik izgled mogu zahvaliti ne samo genima nego i upotrebi pravih krema i maski. Radi se o ženama koje su s njegom krenule već u svojim dvadesetima. S njegom započnite ujutro i završite navečer i tako svaki dan.

Na početku dok se učite kako najbolje oprati kosu i nalakirati nokte, važno je i naučiti kako pravilno njegovati kožu na licu i ostatku tijela. Kako je pranje zuba usvojeno još u djetinjstvu jer se radi o važnoj osobnoj higijeni, tako bi svaka osoba morala usvojiti navike kada je u pitanju lijepa i zdrava koža.

Što se događa kada uđete u novu fazu svog života? Nakon što napunite četrdeset godina kolagena ima sve manje zbog čega koža polako gubi vlažnost i zato je od velike važnosti da ostane zaštićena. Ono što vi možete učiniti bez primjene raznih preparata, je da se odviknete štetnih navika kao što je pušenje.

Vaš su saveznik hidratantne kreme, a nikako ne bi smjeli koristiti preparate koji su poznati po tome što isušuju kožu. Oslonite se na preparate koji u sebi sadrže vitamin A i C te retinol i kolagen.

Autor: S.Š., Foto: Darren Baker/Shutterstock